Netflix verrast met de komst van keiharde actiefilm van 'Face/Off'-regisseur John Woo

Films
donderdag, 27 juni 2024 om 14:30
xh09vvpe1of8xgzqdkdbfdglrd1
Midden in de hete zomermaanden verrast Netflix met de komst van de gewelddadige kerstfilm Silent Night uit 2023, geregisseerd door de legendarische John Woo, bekend van iconische actiefilms zoals Face/Off en Hard Boiled. De film, die minimalistisch is in gesproken dialoog, biedt een ijzingwekkende afleiding van de zomerse hitte en neemt de kijker mee in een verhaal van wraak en verlies.
Silent Night volgt het verhaal van Brian Godlock, een elektricien wiens leven een dramatische wending neemt wanneer zijn zoon Taylor op kerstavond wordt gedood tijdens een drive-by schietpartij. Wat volgt is een vader die, beschadigd in lichaam en geest, wraak zoekt op de bendeleden die verantwoordelijk zijn voor de dood van zijn zoon. De film speelt zich af in het fictieve stadje Las Palomas, Texas, en biedt een rauwe blik op de emotionele en fysieke tol van wraak.
Brian, gespeeld door Joel Kinnaman, overleeft de aanval maar verliest zijn stem als gevolg van een schot in zijn keel. Deze fysieke beperking versterkt de stilistische keuze van Woo om vrijwel geen gesproken woorden te gebruiken in de film. Gedreven door verdriet en woede stort Brian zich in een jaar van intense training en voorbereiding, met als doel om op de volgende kerstavond zijn ultieme wraak te nemen.
Hoewel sommige critici het gebrek aan dialoog als een gimmick zagen, vonden anderen het een verfrissende verandering die de emotionele kern van de film versterkte. Glenn Kenny van The New York Times prees de film om de goed gemaakte en brute actiescènes. Hij stelde dat "er veel geluid en woede is en het werkt: Dit is spannend en bevrijdend, en zelfs het sentimentele deel is zo typisch John Woo dat het juist daardoor welkom is."
Silent Night is nu te zien op Netflix, bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!