Netflix-kijkers onder de indruk van dramaserie met 93% op Rotten Tomatoes: "een verborgen parel!"

TV en Series
donderdag, 27 juni 2024 om 18:00
hb 108 unit 00498 rt
Ondanks dat Netflix na slechts één seizoen de stekker uit de serie trok, blijft Half Bad: The Bastard Son & The Devil Himself een van de meest indrukwekkende series van 2022. Gebaseerd op de roman Half Bad van Sally Green, wist deze Britse fantasy-dramaserie, gecreëerd door Joe Barton, een aanzienlijke indruk te maken op zowel critici als kijkers. Met een indrukwekkende score van 93% op Rotten Tomatoes mag deze serie absoluut niet ontbreken op je kijklijst.
De serie draait om Nathan Byrne, gespeeld door Jay Lycurgo, die ontdekt dat hij de buitenechtelijke zoon is van de beruchte bloedheks Marcus Edge. Nathan wordt vanaf zijn geboorte in de gaten gehouden door de Raad van Fairborn-heksen, die vrezen dat hij dezelfde duistere weg als zijn vader zal inslaan.
Terwijl de spanningen tussen de bloedheksen en de Fairborn-heksen toenemen, wordt Nathan het doelwit van een moderne heksenjacht. Zijn zoektocht naar overleving brengt hem samen met mede-heksen Annalise (Nadia Parkes) en Gabriel (Emilien Vekemans). Samen proberen ze de waarheid over Nathans afkomst en zijn eigen identiteit te ontrafelen.
Naast Jay Lycurgo als Nathan, bestaat de cast uit Nadia Parkes als Annalise, Emilien Vekemans als Gabriel, en David Gyasi als Marcus Edge. Róisín Murphy maakte in de serie haar acteerdebuut als Mercury. De productie van de serie werd geleid door Joe Barton, met Andy Serkis, Jonathan Cavendish en Will Tennant als uitvoerend producenten.
The Bastard Son & The Devil Himself werd laaiend ontvangen door zowel critici als het publiek. Op Rotten Tomatoes behaalde de serie een score van 93%, met een gemiddelde beoordeling van 7.5 op IMDb. Ook op sociale media zijn de reacties op de serie lovend. “Netflix heeft The Bastard Son and The Devil Himself geannuleerd, ik ben nog steeds verbijsterd en boos... ik wou dat ik de macht had om ze terug te brengen, verdomme,”, klinkt het. Iemand anders schrijft: “Half Bad op Netflix is een verborgen parel!”
Ondanks dat het slechts bij een seizoen is gebleven, blijft Half Bad: The Bastard Son & The Devil Himself een serie die absoluut de moeite waard is. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!