'Baby Reindeer'-maker Richard Gadd werkt aan nieuwe dramaserie voor HBO Max

TV en Series
donderdag, 27 juni 2024 om 19:30
br 105 unit 00057 rt
Richard Gadd, de maker van de Netflix-hit Baby Reindeer, werkt aan een nieuwe zesdelige coming-of-age dramaserie voor HBO en de BBC. De serie, met de werktitel LIONS, wordt geregisseerd door Alexandra Brodski en Eshref Reybrouck. Gadd is niet alleen de schrijver van het scenario, maar fungeert ook als uitvoerend producent.
LIONS volgt het verhaal van Niall en zijn vervreemde 'broer' Ruben, wiens onverwachte verschijning op Nialls bruiloft leidt tot een uitbarsting van geweld. De serie bestrijkt bijna vier decennia, van de jaren tachtig tot nu, en toont de op- en neergaande relatie van de broers. Van hun ontmoeting als tieners tot hun conflicten als volwassenen, belicht LIONS de hoogte- en dieptepunten van hun gedeelde leven. De serie biedt een diepgaande verkenning van de vraag: "Wat betekent het om een man te zijn?"
De serie wordt geproduceerd door Wendy Griffin en uitvoerend geproduceerd door Tally Garner en Morven Reid voor Mam Tor Productions, een Banijay UK productiehuis. Gadd zelf, evenals Gaynor Holmes voor de BBC en Gavin Smith voor BBC Schotland, zijn ook uitvoerende producenten. De regie van LIONS is in handen van Alexandra Brodski, bekend van Somewhere Boy en Rivals, en Eshref Reybrouck, bekend van Ferry: de serie en Cheyenne & Lola.
Kara Buckley, Senior Vice President HBO Drama Programming, uitte in een persbericht haar enthousiasme over de samenwerking met de BBC en Richard Gadd. Ze prees Gadd's uitzonderlijke talent en gaf aan trots te zijn dat hij deel uitmaakt van de HBO-familie. Gadd beschreef zijn samenwerking met HBO als een lang gekoesterde droom, geïnspireerd door zijn jeugdige fascinatie voor HBO-series als The Sopranos, The Wire en Oz.
HBO heeft nog geen releasedatum bekendgemaakt van de nieuwe serie LIONS.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!