Nieuwe Britse Netflix-serie al na één dag een favoriet onder abonnees: "een meesterwerk"

TV en Series
vrijdag, 28 juni 2024 om 8:00
1
Netflix heeft met de Britse superheldenserie Supacell, gecreëerd door de getalenteerde Andrew Onwubolu, beter bekend als Rapman, een serie in handen die een verfrissend perspectief op het superheldengenre biedt. De serie, die op 27 juni uitkwam, is nu al een favoriet onder Netflix-kijkers.
Supacell volgt een groep jonge Zwarte Zuid-Londenaren die onverwacht superkrachten krijgen, wat hun levens radicaal verandert. Hoewel ze aanvankelijk weinig gemeen hebben, vinden ze elkaar in hun gedeelde identiteit en de mysterieuze aard van hun krachten. Michael Lasaki, een van de hoofdpersonages, wordt al snel de leider van de groep en staat voor de uitdaging om hen te verenigen in de strijd tegen machtige vijanden die hun krachten willen misbruiken.
De cast van Supacell bestaat uit Tosin Cole, Eric Kofi-Abrefa, Nadine Mills, Calvin Demba, Josh Tedeku, Adelayo Adeayo, Rayxia Ojo en Giacomo Mancini. Naast de sterke cast wordt de serie versterkt door regisseur Sebastian Thiel, die eerder werkte aan Dreaming Whilst Black en Riches.
De reacties op social media laten zien dat Supacell al na één dag veel indruk maakt. Kijkers prijzen de serie om zijn vernieuwende benadering van het superheldengenre en de getalenteerde cast. Er worden zelfs vergelijkingen gemaakt met iconische franchises zoals Heroes en – hoe kan het ook anders – de Avengers: "Het lijkt wel alsof de South London Avengers zich aan het verzamelen zijn!" Iemand anders schrijft: "Wow, Rapman, dat was een goede eerste aflevering van Supacell. De acteur die Michael speelt is veelbelovend, hij zou zomaar de nieuwe T'Challa kunnen worden" en "Supacell op Netflix is een meesterwerk."
Of de serie een grote kijkcijferhit zal worden, zal moeten blijken, maar de eerste reacties op social media wijzen er in ieder geval op dat Netflix met Supacell mogelijk weer een pareltje in handen heeft. Heb jij de serie al gezien? Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!