HBO geeft officieel groen licht voor nieuwe DC-serie 'Lanterns'

TV en Series
woensdag, 26 juni 2024 om 10:15
column 311
HBO heeft officieel groen licht gegeven voor de nieuwe DC-serie Lanterns, gebaseerd op de iconische Green Lantern-personages John Stewart en Hal Jordan uit de DC Comics. Chris Mundy, bekend van Ozark, zal fungeren als showrunner en medeschrijver samen met Damon Lindelof, bekend van Watchmen en Lost, en de Eisner Award-winnende Tom King, die zijn sporen heeft verdiend met Mister Miracle en Supergirl: Woman of Tomorrow.
Oorspronkelijk zou de serie zich richten op de Green Lanterns Guy Gardner en Alan Scott, met Seth Grahame-Smith als schrijver en showrunner. Grahame-Smith verliet het project echter in 2022, ondanks dat hij een heel seizoen aan scripts had geschreven. De focus verschoof naar John Stewart, de eerste zwarte superheld in de DC Comics.
Lanterns zal een aards verhaal vertellen in de stijl van True Detective. De serie volgt Stewart en Jordan, twee intergalactische agenten die verwikkeld raken in een duistere moordzaak op aarde. Jordan, een ervaren testpiloot, en Stewart, een militaire veteraan, vormen een uniek duo dat een complex mysterie moet ontrafelen.
De serie krijgt acht afleveringen en wordt geproduceerd door Warner Bros. Television en DC Studios. Het creatieve team bestaat uit Mundy, Lindelof en King, die allemaal als uitvoerende producenten en schrijvers optreden. HBO heeft grote verwachtingen van deze serie, zoals blijkt uit de enthousiaste reacties van zowel de leiding van HBO als de co-CEO's van DC Studios, Gunn en Safran. Zij benadrukken het belang van Lanterns binnen de bredere DC Universe-strategie, die volgend jaar van start gaat met de lancering van een nieuwe Superman-film.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!