'The Imaginary' op Netflix: Alles over de nieuwe visueel verbluffende anime van Studio Ponoc

Films
zaterdag, 29 juni 2024 om 15:30
rgr04 004 t020097
Vandaag lanceert Netflix de langverwachte animefilm The Imaginary, geproduceerd door Studio Ponoc. De film, geregisseerd door Yoshiyuki Momose, bekend van zijn werk aan Studio Ghibli-hits als Spirited Away en Princess Mononoke, is gebaseerd op de gelijknamige roman van A.F. Harrold.
The Imaginary vertelt het verhaal van Rudger, een denkbeeldige vriend die alleen zichtbaar is voor Amanda, het meisje dat hem heeft gecreëerd. Amanda gebruikt haar verbeelding om Rudger tot leven te brengen, en samen beleven ze spannende avonturen vanuit de zolder van haar huis. Hun hechte band wordt echter bedreigd wanneer de sinistere Mr. Bunting, een jager op denkbeeldige vrienden, Amanda's huis bezoekt. Deze ontmoeting dwingt Rudger op een gevaarlijke reis die hem naar de Stad van de Denkbeeldige Vrienden leidt, een toevluchtsoord voor vergeten wezens.
De film biedt een visueel spektakel dankzij de traditionele handgetekende animatiestijl, een kenmerk van Studio Ponoc. Dit benadrukt de artistieke wortels van de studio en weerspiegelt de invloed van Studio Ghibli, waar Nishimura eerder werkte aan geliefde films zoals The Tale of the Princess Kaguya en When Marnie Was There.
In de Engelse versie horen we Louie Rudge-Buchanan als Rudger en Evie Kiszel als Amanda. Andere bekende stemmen zijn onder meer Hayley Atwell, Kal Penn, Ruby Barnhill, Jeremy Swift en LeVar Burton.
De nieuwste trailer van The Imaginary, die onlangs is uitgebracht, biedt een dieper inzicht in het verhaal. Terwijl de eerste trailer voornamelijk Amanda's perspectief toonde, richt de nieuwe trailer zich op Rudger en de uitdagingen die hij tegenkomt als denkbeeldige vriend. De trailer onthult dat de band tussen Rudger en Amanda essentieel is voor zijn bestaan: hoe minder Amanda in hem gelooft, hoe groter het risico dat hij voorgoed verdwijnt.
The Imaginary is een bijzondere toevoeging aan het portfolio van Studio Ponoc, dat in 2015 werd opgericht door Nishimura, een voormalige topfilmproducent bij Studio Ghibli. De film markeert een nieuwe mijlpaal in de samenwerking tussen Netflix en Studio Ponoc, die tot doel heeft hoogwaardige anime naar een wereldwijd publiek te brengen.
The Imaginary is nu te zien op Netflix. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!