Einde van 'Supacell' op Netflix uitgelegd: Post-creditscène en voorspellingen seizoen twee

TV en Series
zaterdag, 29 juni 2024 om 12:30
column 312
Supacell, de nieuwe Netflix-serie van Rapman, biedt een verfrissende en gedurfde kijk op het superheldengenre door het verhaal te volgen van een groep zwarte mensen uit Zuid-Londen die plotseling bijzondere krachten ontwikkelen. De zes afleveringen van seizoen 1 zijn intens en de finale laat ons met veel vragen achter over een mogelijk tweede seizoen.
In de laatste aflevering van Supacell, zien we de groep helden – verpleegster Sabrina (Nadine Mills), bendelid Tazer (Josh Tedeku), drugsdealer Rodney (Calvin Demba), alleenstaande vader Andre (Eric Kofi-Abrefa) en hoofdpersonage Michael (Tosin Cole) – zich voorbereiden op een ultieme confrontatie. Michael, die de kracht heeft om door tijd en ruimte te teleporteren, is vastbesloten om het leven van zijn verloofde Dionne (Adelayo Adedayo) te redden, wetende dat haar dood op 9 juli het begin van het einde van de wereld zou kunnen inluiden.
De confrontatie vindt plaats op het Ashington Estate, een vervallen gebied dat in werkelijkheid de basis is van The Organization, een militaire groep geleid door de sinistere Ray (Eddie Marsan) en Victoria (Siân Brooke). Deze groep onderzoekt Supacell, een mutatie van het sikkelcelgen die superkrachten geeft aan degenen die ermee besmet zijn. De krachten worden geactiveerd in levensbedreigende situaties of door nabijheid van andere mensen met krachten.
Het verhaal bereikt zijn climax wanneer onze helden het opnemen tegen Krazy, een crimineel die de krachten van anderen kan absorberen en gebruiken. Tijdens een brute strijd worden verschillende personages gedood. Michael gebruikt de laatste restjes van zijn energie om de tijd terug te draaien en zijn vrienden te redden, maar dit komt met een hoge prijs. Dionne wordt uiteindelijk doodgeschoten door Krazy, en Michael kan haar deze keer niet redden. Verwoest door het verlies van Dionne, verdwijnt Michael.
In een post-credits scène zien we Ray en Victoria in gesprek over de volgende stappen van The Organization. Victoria neemt de leiding en executeert Krazy vanwege zijn falen, terwijl ze Ray eraan herinnert dat ook hij haar heeft teleurgesteld. Het laatste shot van Ray's angstige gezicht benadrukt de dreiging die Victoria vormt.
Hoewel Netflix nog geen officieel groen licht heeft gegeven voor een tweede seizoen, is het duidelijk dat Rapman plannen heeft voor de toekomst. Hij heeft aangegeven dat het eerste seizoen slechts het begin is. De cliffhangers en onthullingen in de finale suggereren dat er veel meer te ontdekken valt in de wereld van Supacell.
In seizoen 2 kunnen we verwachten dat de overgebleven helden – Sabrina, Tazer, Rodney en Andre – doorgaan met hun strijd tegen The Organization. Michael, die naar de toekomst wil reizen om antwoorden te vinden, zal waarschijnlijk een cruciale rol blijven spelen. Daarnaast moeten we ontdekken wat er met Sabrina's zus Sharleen is gebeurd en hoe Andre zijn zoon AJ kan beschermen tegen de invloeden van de bende.
Ook is het interessant om te zien hoe de dynamiek tussen Ray en Victoria zich zal ontwikkelen. Nu Victoria de touwtjes in handen heeft, zullen de helden te maken krijgen met een nog meedogenlozer vijand. De onthulling dat de superkrachten afkomstig zijn van een mutatie van het sikkelcelgen opent eveneens de deur naar meer wetenschappelijke en ethische kwesties die verkend kunnen worden.
Kortom, Supacell heeft een indrukwekkend debuutseizoen geleverd met een finale die zowel verwoestend als opwindend is. Houd onze website in de gaten voor verdere updates over een eventueel tweede seizoen van Supacell. Met zo’n einde kan het haast niet anders dan dat Netflix er nog een seizoen achteraan plakt.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!