Nieuwe bioscoopfilm van Dune-regisseur Denis Villeneuve verschijnt in 2026

Films
zaterdag, 29 juni 2024 om 10:00
8r07vhsx2p6zcncx9upxlrhnte
De nieuwe film van Denis Villeneuve, de gevierde regisseur achter films zoals Blade Runner 2049, Arrival en natuurlijk beide Dune-films, verschijnt op 18 december 2026 in de bioscoopzalen. De grote vraag is alleen: gaat het om Dune: Messiah of een ander project?
Warner Bros. en Legendary Entertainment hebben bevestigd dat Villeneuve's volgende 'event film' in december 2026 zal verschijnen, maar details blijven onbekend. Villeneuve zelf heeft eerder aangegeven dat een derde Dune-film waarschijnlijk niet zijn eerstvolgende project zou zijn na Dune: Part Two. Echter, de enorme successen van Dune: Part Two, die wereldwijd meer dan 700 miljoen dollar opbracht, hebben mogelijk geleid tot een heroverweging.
Villeneuve werkt momenteel aan verschillende projecten, waaronder een film over nucleaire oorlog gebaseerd op Annie Jacobsen's non-fictieboek Nuclear War: A Scenario. Dit project onderzoekt de scenario's en gevolgen van een nucleaire oorlog, gebaseerd op interviews met experts uit het militaire en civiele domein. Villeneuve heeft aangegeven dat deze film een urgentere tijdgevoeligheid heeft, wat erop wijst dat dit misschien zijn volgende film zou kunnen zijn.
Tegelijkertijd is er aanzienlijke speculatie dat Villeneuve toch éérst terugkeert naar de wereld van Dune voor een derde film, Dune: Messiah. Deze film zou de gebeurtenissen van Frank Herbert's tweede boek in de Dune serie adapteren. Villeneuve heeft aangegeven dat het scenario voor Dune: Messiah nog niet klaar is en dat hij geen haast wil maken met het project, vooral gezien de complexiteit van de verhalen en de noodzaak voor een zorgvuldig uitgewerkte plot. Bovendien speelt Dune: Messiah zich twaalf jaar na de gebeurtenissen van het eerste boek af, wat betekent dat hoofdrolspeler Timothée Chalamet ouder moet lijken, een factor die de productie mogelijk vertraagt.
Warner Bros. en Legendary hebben nog geen officiële verklaring gegeven over welk project uiteindelijk op de genoemde datum zal verschijnen. Met de huidige informatie blijft de vraag openstaan: Zal Villeneuve terugkeren naar de woestijnen van Arrakis voor Dune: Messiah, of zal hij de nucleaire dreiging verkennen in Nuclear War: A Scenario? De tijd zal het leren.
Eén ding is in ieder geval zeker, op 18 december 2026 krijgen we hoe dan ook een nieuwe film van de Franse regisseur. Interessant detail: De nieuwe Star Wars film moet óók rond die tijd uitkomen.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!