The 100-actrice Lindsey Morgan schittert in epische cultfilm op Netflix: "Waanzinnige twist!"

Films
zondag, 30 juni 2024 om 17:30
paasosdjtzwuxt9wdogccz46pwl
Netlfix heeft vandaag de derde film in de Skyline-franchise opnieuw toegevoegd: Skylines (SKYLIN3S). De film is geregisseerd door Liam O'Donnell en volgt direct ná de gebeurtenissen van Beyond Skyline uit 2017, die eveneens te zien op Netflix. De cast van de film bestaat uit namen als Lindsey Morgan (The 100, Walker), Alexander Siddig (Game of Thrones) en Rhona Mitra (Underworld, Shooter)
Skylines begint waar de vorige film eindigde (maar is prima te volgen als je de andere films niet hebt gezien). Rose Corley, een hybride mens-alien met buitengewone krachten, leidt de menselijke vloot tegen de 'Harvesters', een vijandige buitenaardse soort. De openingsscène toont een felle strijd aan boord van de Armada, het moederschip van de Harvesters in een baan om de maan. Rose staat voor een moeilijke beslissing en offert duizenden menselijke levens op om de vijand te verslaan, wat haar met schuldgevoelens achterlaat. Vijf jaar later leeft Rose in een tentenkamp bij de ruïnes van Londen, waar ze zich schuilhoudt.
De situatie verslechtert wanneer een virale pandemie de 'Pilots' treft, bevrijde hybride wezens die nu terugkeren naar hun gehersenspoelde staat. Rose wordt door verzetsleider Leon gevangen genomen en naar Generaal Radford gebracht, die onthult dat de enige manier om de Pilots te redden een gevaarlijke missie naar de thuiswereld van de Harvesters is.
De kritische ontvangst van Skylines was gemengd. Op Rotten Tomatoes behaalde de film slechts 56% terwijl op IMDb de film blijft steken op een score van 4.8. Ondanks de verdeeldheid onder critici, weet de franchise toch een trouwe schare fans op te bouwen en geniet enige cultstatus. Op social media zijn de meningen verdeeld: “Niet kijken,” klinkt het. Terwijl iemand anders schrijft: “Een waanzinnige twist op een alien invasie, of het einde van de wereld?” en “Momenteel Skylines aan het kijken… ik geef het een 6/10.”
De franchise is overigens springlevend: volgend jaar volgt de vierde film getiteld Skyline: Warpath. Of de nieuwste film óók naar Netflix komt, is nog niet helemaal duidelijk. Bekijk hieronder de trailer van Skylines, nu te zien op de streamingdienst!
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!