Absurde komedieserie 'Resident Alien' met Alan Tudyk vernieuwd voor een vierde seizoen

TV en Series
woensdag, 19 juni 2024 om 17:00
nsioalzujuuvezodit0kdwonces
De sciencefiction-komedieserie Resident Alien, met Alan Tudyk in de hoofdrol, is vernieuwd voor een vierde seizoen. Na drie succesvolle seizoenen bij Syfy verhuist de serie naar het USA Network. Deze verandering is bedoeld om Resident Alien een breder publiek te bieden, gezien het potentieel van USA Network om meer kijkers te bereiken dan Syfy. Bovendien heeft de serie recentelijk een boost in bekendheid gekregen door de beschikbaarheid van het eerste seizoen op Netflix eerder dit jaar.
Resident Alien draait om Alan Tudyks personage Harry, een buitenaards wezen dat op aarde is neergestort met als geheime missie om de mensheid uit te roeien. Hij probeert zichzelf te vermommen en te integreren in een kleine stad in Colorado, wat leidt tot zowel hilarische als ontroerende situaties.
Gebaseerd op de Dark Horse comic series werd Resident Alien aangepast voor televisie door uitvoerend producent Chris Sheridan, die ook de showrunner blijft voor het aankomende vierde seizoen. Naast Alan Tudyk omvat de cast onder andere Sara Tomko, Corey Reynolds, Alice Wetterlund, Levi Fiehler, Elizabeth Bowen, Judah Prehn en Meredith Garretson. De serie wordt geproduceerd door UCP, een divisie van Universal Studio Group, in samenwerking met Amblin TV en Dark Horse Entertainment.
Het succes van Resident Alien op Netflix, waar het eerste seizoen wekenlang in de top 10 stond van Engelstalige series, toont aan dat de serie internationaal aanslaat. Met de overstap naar USA Network hoopt NBCUniversal dit momentum vast te houden en het bereik van de serie verder te vergroten.
Seizoen 4 zal ook beschikbaar zijn op NBCUs streamingplatform Peacock, hoewel verdere plannen voor internationale distributie nog worden uitgewerkt. Het is dus helaas nog niet duidelijk of naast het eerste seizoen ook de overige – inclusief het nieuwe vierde seizoen – naar Netflix zullen komen.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!