George R.R. Martin hint naar een film- of tv-adaptatie van 'Elden Ring': "Mum mum. Welk gerucht?"

Games
maandag, 01 juli 2024 om 10:00
88060 2
George R.R. Martin, de wereldberoemde schrijver achter de Game of Thrones serie, heeft speculaties gevoed over een mogelijke film- of tv-adaptatie van het populaire videospel Elden Ring. In een recente blogpost hintte Martin op mysterieuze wijze naar de geruchten die de ronde doen, wat fans en volgers deed vermoeden dat er inderdaad iets groots in ontwikkeling is.
Martin, die bijdroeg aan de wereldopbouw van Elden Ring, schreef: "Oh, en over die geruchten die je misschien hebt gehoord over een speelfilm of televisieserie gebaseerd op Elden Ring… Ik heb niets te zeggen. Niet een woord, nee, niets, ik weet van niets, je hebt niets van mij gehoord, mum mum mum. Welk gerucht?" Deze woorden, hoewel speels, lijken te suggereren dat er meer gaande is dan hij bereid is toe te geven.
De geruchten over een mogelijke film of serie zijn niet nieuw. Hidetaka Miyazaki, de regisseur van Elden Ring, heeft eerder aangegeven dat ontwikkelaar FromSoftware openstaat voor het verkennen van nieuwe mogelijkheden met de juiste partners. De enorme populariteit van Elden Ring, dat wereldwijd meer dan 25 miljoen exemplaren heeft verkocht, maakt het een aantrekkelijke kandidaat voor een verfilming.
De mogelijkheid dat Martin betrokken zou zijn bij een dergelijke adaptatie is logisch gezien zijn ervaring met televisiebewerkingen. Zijn werk aan HBO’s Game of Thrones heeft bewezen dat hij de kennis en de contacten heeft om een succesvolle overgang van het scherm naar de televisie of het witte doek te begeleiden.
Elden Ring, een actie-avonturen-RPG die in februari 2022 werd uitgebracht, heeft sindsdien een sterke aanhang opgebouwd. Het spel speelt zich af in de Lands Between, waar spelers de taak hebben om de Elden Ring te herstellen en Elden Lord te worden. Het recent uitgebrachte uitbreiding, Shadow of the Erdtree, heeft de belangstelling voor het spel nieuw leven ingeblazen, met lovende recensies en miljoenen verkochte exemplaren binnen enkele dagen na de release.
Martin's toespeling komt op een moment dat fans nog steeds in de ban zijn van deze nieuwe uitbreiding. Terwijl velen zich verdiepen in de uitdagende nieuwe content, lijkt het vooruitzicht van een Elden Ring film of tv-serie een spannende nieuwe richting voor de franchise te zijn. FromSoftware, bekend om zijn complexe en uitdagende spellen zoals de Dark Souls reeks, zou hiermee voor het eerst een stap zetten naar de film- en tv-wereld.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!