Nieuwe Beverly Hills Cop-film 'Axel F' vanaf vandaag eindelijk te zien op Netflix

Films
woensdag, 03 juli 2024 om 8:00
bhc4 20220908 03746 r5 mm edit
Vandaag gaat de langverwachte film Beverly Hills Cop: Axel F in première op Netflix. Deze vierde film in de reeks brengt Eddie Murphy terug in zijn iconische rol als Axel Foley, de streetwise politieagent uit Detroit. Regisseur Mark Molloy en scenaristen Will Beall, Tom Gormican en Kevin Etten hebben samen een nieuw avontuur gecreëerd dat voortbouwt op het succes van de eerdere films.
In deze nieuwe film keert Axel Foley terug naar Beverly Hills nadat het leven van zijn dochter Jane wordt bedreigd. Jane, gespeeld door Taylour Paige, werkt als strafrechtadvocaat in Beverly Hills en raakt samen met haar vader verwikkeld in een complexe samenzwering.
Ze krijgen hulp van Axels oude vrienden, John Taggart (John Ashton) en Billy Rosewood (Judge Reinhold), en Jane's ex-vriend, detective Bobby Abbott (Joseph Gordon-Levitt). Daarnaast zijn er nieuwe personages geïntroduceerd, waaronder Kevin Bacon als Captain Cade Grant, een politiechef in Beverly Hills.
De ontwikkeling van deze film begon halverwege de jaren '90, onder Murphy's eigen productiebedrijf. Ondanks diverse tegenslagen en veranderingen van regisseurs en scenaristen, bleef Murphy toegewijd aan het project. Na verschillende pogingen werd Mark Molloy in april 2022 aangesteld als regisseur, en de productie begon in augustus 2022 in Californië.
Met de release van deze nieuwe film is er al bevestigd dat er een vijfde deel in de reeks in ontwikkeling is. Zowel Eddie Murphy als producent Jerry Bruckheimer hebben hun enthousiasme uitgesproken over de voortzetting van de franchise.
Beverly Hills Cop: Axel F is nu te zien op Netflix. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!