Netflix strikt rechten van nieuwe misdaadthriller 'RIP' met Ben Affleck en Matt Damon

Films
woensdag, 03 juli 2024 om 10:00
nomoretitanic cc by sa 40 via wikimedia commons
Matt Damon en Ben Affleck, die al sinds hun jeugd beste vrienden zijn, gaan opnieuw samenwerken in de nieuwe Netflix-thriller RIP. De thriller wordt geregisseerd door Joe Carnahan, bekend van eerdere successen zoals Narc en Smokin' Aces. RIP wordt geproduceerd door Artists Equity, het productiebedrijf dat Damon en Affleck in 2022 hebben opgericht.
De samenwerking tussen Damon en Affleck gaat ver terug. De twee ontmoetten elkaar als jonge buren en werden snel goede vrienden. Hun eerste grote doorbraak kwam met het schrijven van het script voor Good Will Hunting, waarvoor ze een Oscar wonnen. Sindsdien hebben ze samen in meerdere films gespeeld, waaronder Dogma in de jaren '90 en meer recentelijk The Last Duel en Air, beide geregisseerd door Affleck.
Hoewel details over de plot van RIP nog schaars zijn, staat vast dat de film een misdaadthriller zal zijn. De productie van de film staat gepland voor dit najaar. Damon en Affleck zullen niet alleen de hoofdrollen vertolken, maar ook als producenten betrokken zijn bij het project.
Naast RIP heeft Artists Equity nog verschillende andere projecten in de pijplijn, waaronder Small Things Like These met Cillian Murphy, een vervolg op The Accountant, en Unstoppable met Jennifer Lopez.
Damon en Affleck hebben individueel ook niet stilgezeten. Damon was recent te zien in de met een Oscar bekroonde film Oppenheimer en Drive-Away Dolls van Ethan Coen. Affleck hernam zijn rol als Batman in The Flash en speelde in de film van zijn vrouw Jennifer Lopez, This Is Me… Now: A Love Story.
Netflix heeft met RIP ongetwijfeld een grote vis binnengehaald, en de verwachtingen zijn hooggespannen voor deze nieuwe samenwerking tussen de twee Hollywood-iconen. Een releasedatum en meer details over het plot en een eerste trailer laten nog wel even op zich wachten. Houd onze website dus goed in de gaten voor verdere updates rondom RIP.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!