Netflix deelt officiële trailer van zesde en laatste seizoen 'Cobra Kai'

TV en Series
maandag, 01 juli 2024 om 16:45
cob unit 05520r
Netflix heeft de eerste trailer uitgebracht voor het langverwachte zesde en laatste seizoen van de populaire serie Cobra Kai. De eerste van drie delen gaat in première op 18 juli. Elk deel bevat vijf afleveringen, waarbij het tweede deel op 28 november verschijnt en het derde deel ergens in 2025 wordt verwacht.
Cobra Kai, een spin-off van de iconische The Karate Kid-franchise, volgt het verhaal van Johnny Lawrence (William Zabka). Jaren na zijn nederlaag tegen Daniel LaRusso (Ralph Macchio) in het All-Valley Karate Tournament van 1984, is Johnny een werkloze klusjesman die worstelt met zijn verleden. Zijn leven verandert drastisch wanneer hij de gepeste tiener Miguel redt en besluit de beruchte Cobra Kai-dojo nieuw leven in te blazen. De serie speelt zich 34 jaar na de originele film af en combineert nostalgie met nieuwe verhaallijnen en personages.
De trailer voor het eerste deel van seizoen zes belooft een epische afsluiting van de serie. De rivaliteit tussen LaRusso en Lawrence lijkt eindelijk tot een einde te komen, nu ze de krachten bundelen om een nieuwe dojo te creëren. Dit betekent echter niet dat de spanningen meteen zullen verdwijnen. De leerlingen van Cobra Kai en Miyagi-Do moeten nu samen trainen, wat onvermijdelijk tot nieuwe conflicten zal leiden. Daarnaast is er nog steeds de dreiging van Kreese (Martin Kove), die vastbesloten is om zijn rivalen te verslaan.
De showrunners Josh Heald, Jon Hurwitz en Hayden Schlossberg blijven betrokken als uitvoerende producenten, samen met Macchio, Zabka, Will Smith, James Lassiter, Caleeb Pinkett en Susan Ekins. De uitgebreide cast omvat bekende namen zoals Martin Kove, Xolo Maridueña, Jacob Bertrand, Mary Mouser, Tanner Buchanan, Peyton List, Gianni DeCenzo, Courtney Henggeler, Vanessa Rubio, Dallas Dupree Young, Yuji Okumoto, Alicia Hannah-Kim, Griffin Santopietro en Oona O’Brien.
Naast de bekende gezichten biedt het nieuwe seizoen ook ruimte voor nieuwe onthullingen. Zo lijkt het erop dat LaRusso enkele geheimen van zijn oude meester Miyagi zal ontdekken, wat mogelijk een directe link met de komende Karate Kid-film zal vormen. De co-creator van de serie, Jon Hurwitz, heeft aangegeven dat seizoen zes het universum van The Karate Kid en Cobra Kai meer zal uitbreiden dan de voorgaande seizoenen.
De eerste vijf afleveringen van Cobra Kai seizoen zes zijn vanaf 18 juli te zien op Netflix. Bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!