Jack Kesy kruipt in de huid van Hellboy in de officiële trailer van 'The Crooked Man'

Films
maandag, 01 juli 2024 om 15:30
odcwomfbbdm9j3vq3wdwivg5xsd
De officiële eerste trailer van de nieuwe Hellboy-film, The Crooked Man, is zojuist onthuld en biedt een eerste blik op Jack Kesy in de rol van de iconische rode superheld. Dit markeert de derde acteur die Mike Mignola's Hellboy tot leven brengt op het grote scherm.
De trailer begint met idyllische beelden van de bossen, rotsen en heuvels van Appalachia. De serene sfeer wordt al snel verstoord door de sinistere ondertoon die Hellboy zelf benadrukt met de uitspraak: "Ruikt naar dood." In de trailer zien we onder andere een zwevende vrouw die door een slang wordt gebeten, plagen van insecten en andere angstaanjagende taferelen.
Hellboy: The Crooked Man is gebaseerd op de gelijknamige stripminiserie van Mignola en Richard Corben, en speelt zich af in de jaren 1950. Naast Kesy zien we Adeline Rudolph als een onervaren agent van het Bureau for Paranormal Research and Defense (BPRD), die samen met Hellboy de bewoners van Appalachia beschermt tegen de angstaanjagende Crooked Man, een personage dat zielen verzamelt voor de duivel.
Het verhaal van Hellboy gaat terug tot zijn ontdekking als demonische baby door BPRD-oprichter Professor Trevor "Broom" Bruttenholm, die hem opvoedde om de mensheid te beschermen tegen bovennatuurlijke dreigingen. Hellboy werkt vaak samen met de BPRD om paranormale mysteries op te lossen en demonen te verslaan.
Naast Kesy en Rudolph bestaat de cast uit onder anderen Jefferson White als Tom Ferrel, Leah McNamara als Effie Kolb, Joseph Marcell als dominee Watts, Hannah Margetson als Cora Fisher en Martin Bassindale in de dubbele rol van Professor Broom en de Crooked Man.
Hellboy: The Crooked Man is de eerste Hellboy-film sinds de reboot in 2019 met David Harbour. De eerste twee Hellboy-films, geregisseerd door Guillermo del Toro en met Ron Perlman in de hoofdrol, werden geprezen om hun fantasierijke benadering en afwijken van Mignola’s strips.
Hellboy: The Crooked Man heeft nog geen Nederlandse releasedatum. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!