Officiële trailer van 'Tokyo Cowboy' onthult een Japanse zakenman in Montana

Films
maandag, 01 juli 2024 om 14:00
japan1
De trailer van Tokyo Cowboy, een veelbelovende nieuwe dramafilm, is onlangs vrijgegeven en biedt een intrigerende eerste blik op het verhaal van Hideki, een Japanse zakenman die een Amerikaanse ranch winstgevend probeert te maken. Dit onafhankelijke speelfilmdebuut van regisseur Marc Marriott en producent Brigham Taylor laat mooi zien hoe culturele verschillen kunnen botsen en tegelijkertijd zorgen voor persoonlijke groei.
Tokyo Cowboy volgt Hideki, een brutale zakenman die zijn Tokyo-bazen heeft overtuigd dat hij een verlieslijdende Amerikaanse veeboerderij kan transformeren tot een bloeiend bedrijf. Hideki arriveert in Montana met grote plannen om Wagyu-runderen te fokken voor de Japanse markt, maar zijn deskundige op het gebied van Wagyu-beef, die een voorliefde heeft voor Hardee's burgers, laat hem in de steek. Hierdoor staat Hideki voor de uitdaging om de sleutel tot succes te vinden: zichzelf.
Het verhaal is gebaseerd op een waargebeurd incident uit de late jaren 1980, toen een Japans vleesbedrijf een ranch in Montana kocht om beter in te spelen op de Japanse vraag naar rundvlees. Dit leidde tot een uniek experiment waarin Japanse zakenmannen naar de Amerikaanse boerderij werden gestuurd om de kneepjes van het vak te leren en omgekeerd de Amerikanen kennis te laten maken met de Japanse culinaire voorkeuren.
Marc Marriott, die ooit als missionaris in Japan woonde en als leerling werkte bij de legendarische regisseur Yoji Yamada, brengt zijn persoonlijke ervaringen en culturele inzichten naar het scherm. Samen met coscenaristen Ayako Fujitani en Dave Boyle hebben ze een verhaal gecreëerd dat afwijkt van de gebruikelijke vis-uit-het-water clichés door de focus te leggen op een Japanse protagonist in een Amerikaanse setting.
Arata Iura speelt Hideki met een perfecte balans tussen ambitie en verwarring. Zijn personage begint als een typische zakenman, maar ondergaat een transformatie door de uitdagingen en ontdekkingen die hij tegenkomt op de ranch. De cast wordt verder ondersteund door Goya Robles als de Mexicaanse ranchhand Javier en Jun Kunimura als de droge, humoristische Wagyu-boer Naohiro Wada, die het verhaal versterken met hun overtuigende vertolkingen.
De trailer toont op humoristische wijze de culturele botsingen die Hideki ervaart, zoals de taalbarrières en de ongemakken van het leven op een afgelegen ranch. Deze momenten worden echter met empathie en zonder spot gebracht, wat de film een genuanceerde en respectvolle toon geeft. De vriendschap tussen Hideki en Javier, beide outsiders in een voornamelijk blanke cowboywereld, voegt een extra laag toe aan het verhaal en dwingt Hideki om zijn eigen motieven en doelen onder de loep te nemen.
Tokyo Cowboy heeft (nog) geen Nederlandse releasedatum, en het is ook niet duidelijk of de film uiteindelijk in de bioscoopzalen zal draaien. Zodra de film te zien is op een streamingdienst zullen we ons uiteraard melden. Houd onze website dus goed in de gaten voor verdere updates rondom de veelbelovende dramafilm. Bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!