Paul Mescal en Pedro Pascal vechten het uit in de eerste beelden van ‘Gladiator II’

Films
maandag, 01 juli 2024 om 17:30
column 312
Vanity Fair heeft de eerste beelden onthuld van Gladiator II, het epische vervolg op Ridley Scott's Oscar-winnende film uit 2000. De beelden laten zien dat Scott niets van zijn kunnen heeft verloren en de verwachtingen zijn dan ook hooggespannen.
In de beelden zien we Paul Mescal als Lucius en Pedro Pascal als de gevallen Romeinse generaal Acacius. Een indrukwekkend shot toont een bloedige Lucius in gevecht met Acacius, een man die volgens Scott "diepe spijt heeft van zijn leven en niet weet welke richting hij op moet."
Pedro Pascal heeft benadrukt hoe de erfenis van Russell Crowe's Maximus, die twintig jaar eerder stierf, de film vormgeeft. "Deze film heeft een identiteit die wordt gevormd door zijn nalatenschap. Het zou niet logisch zijn als dat niet het geval was," zei Pascal.
Naast Mescal en Pascal worden we ook getrakteerd op eerste beelden van Denzel Washington als Macrinus, een voormalige slaaf die is uitgegroeid tot koopman en wapenhandelaar. Fred Hechinger verschijnt als keizer Caracalla, terwijl Connie Nielsen terugkeert in haar rol als Lucilla, de moeder van Lucius. Joseph Quinn speelt keizer Geta, de broer van Caracalla.
De film speelt zich af in het oude Rome en vertelt het verhaal van Maximus, een gerespecteerde Romeinse generaal die wordt verraden door Commodus, de ambitieuze zoon van keizer Marcus Aurelius. Commodus vermoordt zijn vader om de troon te grijpen en laat ook de familie van Maximus ombrengen. Maximus wordt vervolgens tot slaaf gemaakt en gedwongen te vechten als gladiator. Ondanks zijn val, wint hij respect en invloed in de arena, en gebruikt zijn nieuwe positie om wraak te nemen op Commodus en gerechtigheid te brengen voor zijn familie.
De oorspronkelijke Gladiator was een groot financieel en kritisch succes, waarbij de film meerdere Oscars won, waaronder die voor Beste Film. De prestaties van Russell Crowe en Joaquin Phoenix werden bijzonder geprezen, en de film wordt vaak genoemd als een heropleving van het historische epische genre.
Gladiator II staat gepland voor release op 22 november 2024, en de eerste trailer wordt op 9 juli verwacht. Bekijk hieronder de eerste beelden!
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!