Deze true crime-serie over beruchte O.J. Simpson-zaak is een must-watch

TV en Series
donderdag, 11 april 2024 om 19:00
ep0ttrgct9kaxabjswlflenxx0a
De Amerikaanse acteur en topsporter O.J. Simpson is woensdag op 76-jarige leeftijd overleden, dat maakt zijn familie bekend op X/Twitter. Simpson maakte furore in het American football en verscheen na zijn sportcarrière in verschillende Hollywoodfilms, met zijn rol als Detective Nordberg in The Naked Gun-films als meest memorabel.
Zijn acteercarrière kwam abrupt ten einde, maar werd wel in één klap wereldberoemd toen hij werd beschuldigd van de dubbele moord op zijn ex-vrouw Nicole Brown en haar vriend Ronald Goldman.
De zaak is een van de meest spraakmakende mediarechtszaken in de geschiedenis van de Verenigde Staten en werd gedurende 133 dagen live uitgezonden op televisie. De zaak rammelde aan alle kanten, met het beruchte handschoenincident als een van de meest spraakmakende dieptepunten. "If it doesn’t fit, you must acquit!" Simpson werd uiteindelijk vrijgesproken.
De aard van het beestje kwam een aantal jaar later toch weer bovendrijven; Simpson kreeg in 2008 een gevangenisstraf opgelegd voor een gewapende overval en het kidnappen van twee verzamelaars van sportmemorabilia. Hij werd veroordeeld tot 33 jaar cel, maar in 2017 werd hij vrijgelaten vanwege goed gedrag.
Het absurde levensverhaal van O.J. Simpson diende – hoe kan het ook anders – als een open deur om verfilmd te worden. Na eerdere documentaires zoals O.J.: Made in America is er ook de steengoede miniserie The People v. O. J. Simpson: American Crime Story, te zien op Disney+.
The People v. O. J. Simpson, gemaakt door Scott Alexander, Larry Karaszewski en geproduceerd door Ryan Murphy, schetst het verhaal van de beruchte O.J. Simpson-moordzaak op een ongekend meeslepende manier. Met een sterrencast waaronder Cuba Gooding Jr., Sterling K. Brown, Sarah Paulson, Courtney B. Vance en niemand minder dan John Travolta, biedt de serie een diepgaand inzicht in het proces, de juridische gevechten en de invloed van de media.
De miniserie heeft talrijke prijzen gewonnen, waaronder acht Emmy Awards, twee Golden Globe Awards en meerdere Critics' Choice Television Awards. Met een IMDb-score van 8.4 is The People v. O. J. Simpson: American Crime Story een niet te missen true crime-dramaserie voor liefhebbers van het genre. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!