'A Quiet Place: Day One'-regisseur Michael Sarnoski laat licht schijnen op spectaculair einde

Films
zondag, 07 juli 2024 om 11:00
z1azkp16kzguki3bhkcurgrngq4
De nieuwe film in de A Quiet Place-franchise, Day One, biedt een intense en emotionele kijk op het begin van de apocalyps zoals we die kennen uit de eerdere films. De film volgt Samira (Lupita Nyong'o), een terminale kankerpatiënt, die haar laatste dagen wil doorbrengen in New York City, samen met haar kat Frodo en de jonge rechtenstudent Eric (Joseph Quinn).
Het einde van de film roept echter een aantal vragen op, waarbij de regisseur Michael Sarnoski inmiddels enige uitleg heeft verschaft waarbij er zelfs al gesproken wordt over een vervolg van Day One. Let op: Dit artikel bevat spoilers voor de nieuwe A Quiet Place-film 'Day One'.
Op het hoogtepunt van de film besluit Sam een afleiding te creëren om ervoor te zorgen dat Eric en Frodo veilig de veerboot kunnen bereiken. Terwijl ze auto's beschadigt en de aandacht van de wezens trekt, zegt ze stilletjes vaarwel tegen haar geliefde kat. Eric en Frodo slagen erin de veerboot te bereiken, waar ze worden gered door Henri (Djimon Hounsou) en zijn familie, die later een belangrijke rol speelt in A Quiet Place Part II.
In een hartverscheurend moment keert Sam terug naar de jazzclub. Ze besluit haar laatste momenten op haar eigen voorwaarden te beleven en loopt de straat op terwijl ze naar Nina Simone’s Feeling Good luistert. De wezens verschijnen en in de laatste seconden van de film wordt ze aangevallen en gedood.
Regisseur Michael Sarnoski legt uit dat dit einde bedoeld was om te tonen hoe Sam, ondanks haar terminale ziekte, een nieuw doel vond in het apocalyptische landschap: "Sam is een personage dat leert het leven te waarderen terwijl ze het nog heeft," aldus Sarnoski.
Hoewel Sam het einde van de film niet overleeft, biedt haar opoffering Eric en Frodo een kans op overleving. Sarnoski suggereert dat Eric en Frodo hun weg hebben gevonden naar het eiland dat in A Quiet Place Part II wordt bezocht, hoewel hun uiteindelijke lot onduidelijk blijft. De regisseur merkt op: "Ik denk dat ze het hebben gered. Ze hebben het verdiend."
A Quiet Place Part III staat gepland voor volgend jaar, en er wordt gespeculeerd over mogelijke spin-offs. Sarnoski hint naar de veelzijdigheid van het universum van A Quiet Place, waarin bijna elk personage een eigen verhaal zou kunnen hebben. Het is dus niet uitgesloten dat de franchise de komende jaren flink zal worden uitgebreid mede door het succes van de nieuwe film.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!