Razend populaire rom-coms vanaf vandaag terug op Netflix: "enige films die mijn filmhonger stillen"

Films
zondag, 07 juli 2024 om 13:00
7gs27wb1gwuxmhxzmf7y2u6l4ob
Vanaf vandaag zijn zowel de originele film Mamma Mia! The Movie als de vervolgfilm Mamma Mia! Here We Go Again eindelijk weer te zien op Netflix. De muzikale romantische komedies, gebaseerd op de hits van ABBA, hebben wereldwijd miljoenen harten veroverd met hun aanstekelijke nummers en hartverwarmende verhalen. Na een lange afwezigheid zijn ze nu weer terug op de streamingdienst.
Mamma Mia! The Movie uit 2008, geregisseerd door Phyllida Lloyd en geschreven door Catherine Johnson, speelt zich af op het fictieve Griekse eiland Kalokairi. Hier bereidt de jonge Sophie Sheridan (Amanda Seyfried) zich voor op haar bruiloft. Ze nodigt in het geheim drie mannen uit die mogelijk haar vader kunnen zijn: Sam Carmichael (Pierce Brosnan), Bill Anderson (Stellan Skarsgård) en Harry Bright (Colin Firth). Haar doel is om te ontdekken wie van hen haar biologische vader is, zodat hij haar kan weggeven op haar trouwdag. Haar moeder Donna (Meryl Streep), de eigenaresse van het hotel Villa Donna, is echter niet op de hoogte van dit plan.
De film is opgenomen op het prachtige Griekse eiland Skopelos en werd een groot succes aan de kassa met een wereldwijde opbrengst van $694,6 miljoen op een budget van $52 miljoen. De muziek van ABBA, geproduceerd door bandlid Benny Andersson, is een essentieel onderdeel van de film, met onvergetelijke nummers als "Dancing Queen", "Mamma Mia" en "The Winner Takes It All".
Tien jaar na het succes van de eerste film kwam in 2018 het vervolg, Mamma Mia! Here We Go Again, geregisseerd en geschreven door Ol Parker, opnieuw met muziek van ABBA. Deze film fungeert zowel als prequel als sequel, en wisselt tussen het heden en flashbacks naar 1979. We zien een jonge Donna (Lily James) die na haar afstuderen van Oxford naar Kalokairi reist en de mannen ontmoet die Sophie's mogelijke vaders zijn.
In het heden bereidt Sophie zich voor op de grootse heropening van het hotel Bella Donna, ter ere van haar recent overleden moeder. Terwijl ze met persoonlijke uitdagingen kampt, waaronder spanningen in haar relatie met Sky (Dominic Cooper), leert ze meer over het verleden van haar moeder en ontdekt ze allerlei overeenkomsten tussen hun levens.
Met een opbrengst van $402 miljoen wereldwijd werd het vervolg eveneens goed ontvangen. Kritiek en publiek waardeerden de nostalgische muziek, het levendige acteerwerk en de prachtige beelden van de Kroatische eilanden waar de vervolgfilm grotendeels werd opgenomen.
Op sociale media zijn de reacties op de films ook nog altijd enorm positief. Iemand schrijft: "Mamma Mia 1 en 2 zijn echt de enige films die mijn filmhonger stillen. Ik kan niets anders meer kijken." Een andere gebruiker gaat nog een stap verder en schrijft: "Ik vind Mamma Mia een van de beste musicals ooit gemaakt en de film is ook een van de beste films ooit. Bedankt ABBA!"
Mamma Mia! The Movie en de vervolgfilm Mamma Mia! Here We Go Again zijn allebei te streamen op Netflix.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!