Bekroonde dramafilm met Margot Robbie en Brad Pitt vanaf vandaag nieuw op Netflix

Films
zaterdag, 06 juli 2024 om 8:00
97yb4pkxvl0o4jw0akzpxq79ecy
Vanaf vandaag is de film Babylon te zien op Netflix. Deze epische dramafilm, geregisseerd door Damien Chazelle en met sterren zoals Brad Pitt en Margot Robbie, verkent de tumultueuze overgang van de stille naar de geluidsfilm in Hollywood aan het einde van de jaren 1920. De film biedt een kijk op de opkomst en ondergang van verschillende personages in een tijd van grote veranderingen binnen de filmindustrie.
Babylon volgt het verhaal van Manuel "Manny" Torres, een Mexicaanse immigrant die droomt van een carrière in de filmindustrie. Tijdens een extravagant feest ontmoet hij Nellie LaRoy, een ambitieuze actrice uit New Jersey. Het feest, gevuld met decadente uitspattingen, symboliseert de excessen van het Hollywood van die tijd. Manny en Nellie beginnen hun reis door de filmindustrie, waarbij ze zowel succes als persoonlijke tragedies ervaren.
Brad Pitt speelt Jack Conrad, een charismatische maar onrustige filmster die moeite heeft met de veranderingen die de overgang naar geluidsfilms met zich meebrengt. Margot Robbie schittert als Nellie LaRoy, wiens wilde persoonlijkheid en talent haar snel in de schijnwerpers plaatsen, maar haar ook naar een tragisch einde leiden. Diego Calva speelt de rol van Manny Torres, wiens reis door de hiërarchie van Hollywood centraal staat in de film.
Damien Chazelle begon met de ontwikkeling van Babylon in 2019, met de bedoeling om een verhaal te vertellen dat de grootsheid en de duistere kanten van de filmindustrie uit die tijd zou weergeven. De film werd geproduceerd door Paramount Pictures en werd gefilmd in Los Angeles tussen juli en oktober 2021. Chazelle, bekend van eerdere werken zoals La La Land en First Man, brengt zijn kenmerkende stijl en oog voor detail naar deze ambitieuze productie.
Babylon is nu te zien op Netflix. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!