Komedie op Netflix met Dwayne Johnson en Kevin Hart valt in de smaak: "Hartverwarmend"

Films
vrijdag, 05 juli 2024 om 16:00
ekfxmhy0dvbvdhoftw41xwrsomu
Deze week is de komediefilm Central Intelligence stilletjes toegevoegd aan het Netflix-aanbod. Oorspronkelijk uitgebracht in 2016, heeft de film sindsdien veel fans vermaakt met de hilarische chemie tussen Dwayne Johnson en Kevin Hart. Het verhaal combineert actie, humor en een vleugje nostalgie en is een absolute aanrader voor liefhebbers van het komediegenre.
Central Intelligence draait om Calvin "The Golden Jet" Joyner (Kevin Hart) en Robbie Weirdicht (Dwayne Johnson), twee voormalige middelbare schoolklasgenoten. Calvin, ooit een populaire atleet, is nu een ontevreden forensisch accountant. Robbie daarentegen, vroeger een gepeste, zwaarlijvige nerd, is nu een gespierde en zelfverzekerde CIA-agent.
Het verhaal begint met een flashback naar hun middelbare schooltijd, waarin Robbie op vernederende wijze door pestkoppen naakt in de gymzaal wordt gegooid. Calvin is de enige die medeleven toont door Robbie te helpen. Twintig jaar later ontvangt Calvin een onverwacht Facebook-bericht van Robbie, die nu Bob Stone heet. Tijdens hun ontmoeting blijkt Bob zich te hebben getransformeerd tot een indrukwekkende vechtmachine.
Bob betrekt Calvin bij een gevaarlijke missie waarbij hij de wereld moet redden van een terrorist die satellietcodes wil verkopen aan de hoogste bieder. Wat volgt is een reeks komische en spannende gebeurtenissen waarbij het duo het opneemt tegen zowel criminelen als CIA-agenten, en waarbij Calvins vaardigheden als accountant verrassend nuttig blijken te zijn.
De film wordt gedragen door de uitstekende chemie tussen Dwayne Johnson en Kevin Hart. Hun contrasterende persoonlijkheden – Johnson als de stoere, ietwat naïeve CIA-agent en Hart als de neurotische, maar slimme accountant – zorgen voor een constante stroom van komische momenten.
Andere opmerkelijke castleden zijn onder andere Amy Ryan als CIA-agent Pamela Harris, Aaron Paul als Bobs voormalige partner Phil Stanton, en Danielle Nicolet als Calvins vrouw Maggie. De film bevat ook een cameo van Melissa McCarthy als Robbie's voormalige middelbare schoolliefde, Darla McGuchian.
De regie was in handen van Rawson Marshall Thurber, die eerder verantwoordelijk was voor komedies zoals Dodgeball, Red Notice en We’re the Millers. Het script, geschreven door Thurber, Ike Barinholtz en David Stassen, werd door critici geprezen voor zijn humor, hoewel het enige kritiek kreeg voor het voorspelbare plot.
Op Rotten Tomatoes heeft de film een goedkeuringsscore van 71%, en het publiek gaf de film een "A−" score op CinemaScore. Op IMDb heeft de film een score van 6.3. Ook op sociale media zijn kijkers enthousiast: "Central Intelligence, Kevin Hart + The Rock = voortdurend lachen", klinkt het. Iemand anders schrijft: "Waarom hebben we nooit een vervolg gekregen op Central Intelligence? Het is een van de meest hartverwarmende films ooit."
Central Intelligence is nu te zien op Netflix, bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!