Cristiano Ronaldo valt ten prooi aan The Boys-fans en is voer voor hilarische Homelander-memes

TV en Series
vrijdag, 05 juli 2024 om 15:00
83vfythtcqwwadtzlusu8bmnfyg
Cristiano Ronaldo en Homelander, de gestoorde superheld uit de populaire Amazon Prime Video-serie The Boys, lijken op het eerste gezicht niets met elkaar gemeen te hebben. Toch heeft het internet de twee op creatieve en humoristische wijze met elkaar vergeleken, wat heeft geleid tot een stroom van vermakelijke memes.
Cristiano Ronaldo is een levende legende in de voetbalwereld. Op 39-jarige leeftijd blijft hij een cruciale speler voor het Portugese nationale team. Met meer dan 130 doelpunten en 211 wedstrijden is hij de meest productieve speler in de geschiedenis van het Portugese voetbal. Zijn carrière wordt gekenmerkt door ongeëvenaarde successen, waaronder vijf Ballon d'Or-titels en talloze kampioenschappen op clubniveau. Toch heeft zijn dominantie op het veld soms kritiek opgeleverd, vooral tijdens grote toernooien zoals het lopende EK 2024.
Homelander, gespeeld door Antony Starr, is de charismatische maar psychopathische leider van The Seven in The Boys. Hoewel hij door het publiek wordt vereerd als een held, is hij in werkelijkheid een egoïstische en meedogenloze figuur. Zijn narcisme en brute methoden maken hem een complexe en vaak angstaanjagende antagonist. Starr’s vertolking van deze complexe antiheld heeft hem lof en een grote schare fans opgeleverd.
De vergelijking tussen Ronaldo en Homelander ontstond nadat Ronaldo een cruciale penalty miste in een wedstrijd tegen Slovenië tijdens het EK 2024. Zijn emotionele reactie en de daaropvolgende momenten waarin hij bleef proberen te scoren uit vrije trappen leidden tot een golf van memes. Net zoals Homelander zijn wil en dominantie oplegt aan zijn teamgenoten in The Boys, leek Ronaldo ook zijn stempel te drukken op het Portugese team door voortdurend de belangrijke momenten voor zichzelf op te eisen.
Homelanders narcistische en dictatoriale gedrag wordt in de show vaak gezien als een bron van angst en onderdrukking. Evenzo wordt Ronaldos drang om in de schijnwerpers te staan door sommige critici gezien als een belemmering voor het team, vooral omdat Portugal getalenteerde spelers heeft zoals Bruno Fernandes en Bernardo Silva, die ook in staat zijn om vrije trappen te nemen.
Antony Starr zelf vond de vergelijkingen bijzonder vermakelijk. Op zijn Instagram deelde hij enkele van de memes met de woorden: "Don’t really get this but I’m enjoying it."
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!