Netflix geeft kijkje in de keuken van LaLiga in de nieuwe docuserie 'All Access'

TV en Series
dinsdag, 02 juli 2024 om 8:00
20240628 efea 101 still marketing 06 hd
Netflix heeft de trailer vrijgegeven voor LALIGA: All Access, een nieuwe docuserie die een kijkje achter de schermen geeft van de beroemde Spaanse voetbalcompetitie. De serie, bestaande uit acht afleveringen, is vanaf 15 juli te zien.
LALIGA: All Access biedt een uitgebreide verkenning van LaLiga, de topcompetitie van Spanje, waarin niet alleen het spel op het veld centraal staat, maar ook de gebeurtenissen eromheen. De serie belicht het seizoen van Girona FC, een van de meest verrassende teams van het jaar, onder leiding van coach Míchel. De strijd en het succes van Girona worden gevolgd, naast de avonturen van andere prominente clubs en spelers.
Een van de hoogtepunten van de serie is de focus op de persoonlijke verhalen van spelers zoals Ivan Rakitic en Iker Muniain, die in 2024 hun afscheid aankondigden van respectievelijk Sevilla en Athletic Club. De documentaire geeft een intieme kijk op hun carrière en hun laatste momenten in de competitie. Daarnaast worden de intense emoties en rivaliteiten van grote derby's en El Clásico van dichtbij gevolgd, waarbij de passie van zowel spelers als fans wordt vastgelegd.
Naast de gebeurtenissen op het veld, duikt de serie ook in bredere maatschappelijke en persoonlijke thema's. Volgens uitvoerend producent Alex Martinez Roig behandelt de documentaire onderwerpen zoals mentale gezondheid, leeftijdsdiscriminatie, doorzettingsvermogen en herstel na ernstige blessures. Het doel is om de sporters op een menselijke manier te presenteren en de diversiteit en complexiteit van LaLiga te tonen.
De docuserie belicht ook de uitdagingen van bekende clubs zoals FC Barcelona onder leiding van coach Xavi Hernández. De constante druk van de fans, de stress van wedstrijden en de dynamiek binnen het team worden uitvoerig in beeld gebracht. Daarnaast krijgen kijkers een kijkje in het dagelijks leven van enkele van de grootste sterren van LaLiga, zoals Antoine Griezmann, Takefusa Kubo, Álvaro Morata, Isco, Memphis Depay, Nico Williams, Robert Lewandowski en anderen.
LALIGA: All Access biedt een unieke en ongefilterde blik op de Spaanse competitie, waarbij zowel de glorie als de uitdagingen van het leven in de topvoetbalwereld worden belicht. Voor de Nederlandse fans is het extra bijzonder om spelers als Memphis Depay en Daley Blind te zien, die momenteel druk bezig zijn met het Nederlands elftal op het EK.
LALIGA: All Access is vanaf 15 juli te zien op Netflix, bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!