Keiharde wraakfilm met Joel Kinnaman en Kid Cudi verovert Netflix: "Wrede film!"

Films
dinsdag, 02 juli 2024 om 10:00
silent night st 3 jpg sd high
De film Silent Night, geregisseerd door John Woo en met in de hoofdrollen Joel Kinnaman en Scott "Kid Cudi" Mescudi, is momenteel enorm populair op Netflix, alleen nog overtroffen door de nieuwe romcom A Family Affair met Nicole Kidman. Silent Night vertelt het verhaal van een vader die de dood van zijn zoon wil wreken, nadat deze werd vermoord door lokale bendeleden tijdens een schietpartij op kerstavond.
Het plot van Silent Night volgt het personage Brian Godlock, een elektricien in het fictieve stadje Las Palomas, Texas. Brian leeft een gelukkig leven met zijn vrouw Saya en hun jonge zoon Taylor Michael. Op kerstavond 2021 verandert hun leven echter drastisch wanneer Taylor wordt gedood in een drive-by shooting te midden van een bendeoorlog. Brian overleeft de aanval, maar raakt ernstig gewond aan zijn stembanden, waardoor hij niet meer kan spreken. Gedreven door verdriet en woede, besluit Brian wraak te nemen op de bendeleden die zijn zoon hebben vermoord.
De cast van de film bestaat uit Joel Kinnaman als Brian Godlock, Kid Cudi als Detective Dennis Vassel, Harold Torres als de bendeleider Playa, en Catalina Sandino Moreno als Saya. Kinnaman koos ervoor om tijdens de gehele opnames in karakter te blijven en stopte met spreken om zich beter in te leven in de rol van de stilzwijgende, rouwende vader.
Regisseur John Woo, bekend van zijn kenmerkende actiestijl in films als Face/Off en Mission: Impossible 2, heeft met Silent Night een andere benadering gekozen. Woo besloot om de actie realistischer te filmen, in plaats van het als puur vermaak te presenteren.
De film wordt massaal bekeken op Netflix en kijkers genieten volop van de intense ervaring. Op dit moment wordt alleen de nieuwe romcom A Family Affair vaker bekeken op de streamingdienst. Ook op social media zijn de reacties enthousiast: "Geweldig als je op zoek bent naar een zwarte komedie die je tot tranen toe zal roeren." Iemand anders schrijft: "Silent Night op Netflix is een wrede film." Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!