Lionsgate deelt eerste trailer van misdaadthriller '1992' met Tyrese Gibson en Ray Liotta

Trailers
dinsdag, 02 juli 2024 om 12:00
16pndckjjuyp19dky1mtq4tnhpx
Lionsgate heeft de trailer uitgebracht van 1992, een nieuwe misdaadthriller met in de hoofdrol Tyrese Gibson en de onlangs overleden Ray Liotta, in zijn laatste filmrol. Scott Eastwood, Clé Bennett, Dylan Arnold, Michael Beasley, Ori Pfeffer, Tosin Morohunfola en Oleg Taktarov zijn te zien in ondersteunende rollen.
In 1992 volgen we het verhaal van Mercer (gespeeld door Tyrese Gibson), die wanhopig probeert zijn leven en zijn relatie met zijn zoon (Christopher A’mmanuel) weer op de rails te krijgen. Dit alles speelt zich af tegen de achtergrond van de onrustige opstanden in Los Angeles in 1992, na de controversiële uitspraak in de Rodney King-zaak.
Ondertussen zijn aan de andere kant van de stad een andere vader en zoon (Ray Liotta en Scott Eastwood) bezig hun eigen moeilijke relatie op de proef te stellen door een gevaarlijke overval te plannen. Hun doelwit: katalysatoren met waardevol platina, gestolen uit de fabriek waar Mercer werkt. Terwijl de spanningen in Los Angeles toenemen en de chaos zich verspreidt, bereiken beide families hun breekpunt wanneer hun paden elkaar kruisen.
1992 is geregisseerd door Ariel Vromen, bekend van eerdere films zoals The Iceman en Criminal. Vromen schreef het scenario samen met Sascha Penn, gebaseerd op een verhaal van Penn. Naast de regie heeft Vromen de film ook geproduceerd, samen met Andreas Rommel, Maurice Fadida, Sascha Penn en Adam Kolbrenner. Snoop Dogg treedt op als uitvoerend producent via zijn productiebedrijf Death Row Pictures.
1992 wordt op 30 augustus 2024 uitgebracht in de bioscopen in de Verenigde Staten, tijdens het Labor Day-weekend. De film neemt het op tegen andere grote releases, waaronder They Listen van Blumhouse en City of Dreams van Roadside Attractions. Een Nederlandse bioscooprelease is nog niet aangekondigd. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!