Bioscoopkraker 'Godzilla X Kong: The New Empire' vanaf vandaag te streamen

Films
vrijdag, 05 juli 2024 om 17:00
godzilla x kong the new empire st 15 jpg sd high 2024 warner bros entertainment inc all rights reserved photo credit daniel mcfadden
Vanaf vandaag is de spectaculaire monsterfilm Godzilla X Kong: The New Empire beschikbaar op HBO Max. Geregisseerd door Adam Wingard, vormt de film het vijfde deel van de Monsterverse-franchise en brengt opnieuw grootse gevechten tussen iconische titanen naar het (kleine) scherm.
In Godzilla X Kong: The New Empire heeft Kong, drie jaar na de strijd tegen Mecha-Godzilla, een nieuw territorium gevestigd in de Hollow Earth. Tijdens zijn zoektocht naar soortgenoten ontdekt hij meer van zijn eigen soort. Ondertussen bewaakt Godzilla de orde op aarde en elimineert hij gevaarlijke monsters, zoals Titanus Scylla in Rome. Een mysterieus, ongeïdentificeerd signaal van een Monarch-observatiepost in de Hollow Earth veroorzaakt onrust, zowel bij Kong als bij Godzilla. Dit signaal blijkt een telepathische noodoproep van een overlevende Iwi-stam te zijn, die verborgen leeft in een tempel diep in de aarde.
Kong ontmoet een jong lid van zijn soort, Suko, en samen moeten ze het opnemen tegen de tirannieke Skar King en zijn ijzige bondgenoot Shimo. Aan de oppervlakte absorbeert Godzilla straling van een nucleaire fabriek in Frankrijk en de Titan Tiamat in het Noordpoolgebied, ter voorbereiding op een dreigende aanval.
Op Rotten Tomatoes scoort de film 54% op basis van 241 recensies, met een gemiddelde score van 6.2 op IMDb. Ondanks gemengde kritieken heeft de film een indrukwekkende $570 miljoen wereldwijd opgebracht, waarmee het de meest winstgevende film in zowel de Monsterverse-franchise als in de Godzilla- en King Kong-series is.
De producenten van Legendary Pictures hebben inmiddels aangekondigd dat David Callaham, bekend van Godzilla (2014), het vervolg zal schrijven. Wingard zal vanwege planningsconflicten niet terugkeren voor de regie van het vervolg, dat nu zal worden geregisseerd door Grant Sputore.
Godzilla X Kong: The New Empire is nu te zien op HBO Max. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!