Netflix voegt onverwachts bekroonde animatiefilm toe met Antonio Banderas en Salma Hayek

Films
zondag, 07 juli 2024 om 14:00
uucc62m0i3lpzy0siydbbmuipni
Netflix verrast vandaag abonnees met de onverwachte toevoeging van de film Puss in Boots: The Last Wish. Deze film uit 2022, geproduceerd door DreamWorks Animation en gedistribueerd door Universal Pictures, is een vervolg op de spin-off Puss in Boots en het zesde deel in de Shrek-filmserie.
Het verhaal draait om het personage Puss in Boots, dat zijn intrede maakte in Shrek 2 (2004), en is geïnspireerd op het gelijknamige sprookje. Antonio Banderas en Salma Hayek keren terug in hun respectieve rollen als Puss in Boots en Kitty Softpaws. Nieuwe toevoegingen aan de cast zijn onder andere Harvey Guillén, Florence Pugh, Olivia Colman, Ray Winstone, Samson Kayo, John Mulaney en Wagner Moura.
Het plot speelt zich af na de gebeurtenissen van Shrek Forever After (2010). Puss in Boots, samen met Kitty en Perrito, gaat op zoek naar de Laatste Wens van de gevallen Wensster om acht van zijn negen levens te herstellen. Tijdens hun zoektocht moeten ze concurreren met andere sprookjesfiguren die dezelfde schat willen bemachtigen, terwijl een wolf jacht maakt op Puss zelf.
De ontwikkeling van een vervolg op Puss in Boots begon al in november 2012, maar raakte verstrikt in 'development hell' tot het project in november 2018 nieuw leven werd ingeblazen. Chris Meledandri, oprichter en CEO van Illumination, werd bevestigd als uitvoerend producent. In februari 2019 werd aangekondigd dat Bob Persichetti de film zou regisseren, maar in maart 2021 namen Crawford en Mercado het over.
Het verhaal van de film haalt inspiratie uit Spaghetti Western-films, waarbij The Good, the Bad and the Ugly (1966) als een specifieke invloed wordt genoemd. De visuele stijl is geïnspireerd door Spider-Man: Into the Spider-Verse en maakt gebruik van nieuwe technologie om de film een schilderachtige stijl te geven die lijkt op een sprookje, wat afwijkt van de visuele stijl van eerdere Shrek-films.
Na vertragingen als gevolg van een herstructurering bij DreamWorks, ging Puss in Boots: The Last Wish in première in het Lincoln Center in New York City op 13 december 2022 en werd op 21 december in de Verenigde Staten uitgebracht. Sindsdien is de film geprezen als een moderne klassieker, waarbij critici en publiek vooral de animatie, het verhaal, de humor, de volwassen thema's en de acteerprestaties waarderen.
Op de 95e Academy Awards werd de film genomineerd voor Beste Animatiefilm, naast nominaties bij de Golden Globes, Critics' Choice Awards en British Academy Film Awards. Puss in Boots: The Last Wish heeft daarmee zijn plek verdiend als een geliefde en invloedrijke toevoeging aan de Shrek-franchise, en is nu beschikbaar op Netflix. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!