Splinter Cell-serie op Netflix van John Wick-maker Derek Kolstad nog steeds in ontwikkeling

TV en Series
zaterdag, 06 juli 2024 om 14:00
ss 527fa4fc0a17c838d78f54c156815148c6d3c1a6
Na de aankondiging in 2021 bleef het lange tijd stil rond de productie van de Splinter Cell-animatieserie op Netflix. Tijdens Netflix’s Geeked Week in juni 2021 kregen we een eerste blik op Sam Fisher, compleet met zijn iconische nachtkijker en bebloede jas. Sindsdien is er echter weinig nieuws over de serie naar buiten gekomen. Wanneer kunnen we de serie verwachten? In dit artikel gaan we in op alles wat we op dit moment weten over de serie.
Ook bij What’s-on-Netflix vragen ze zich af waarom de serie zo lang op zich laat wachten en halen daarbij enkele interessante punten aan. In april van dit jaar bevestigde een lid van het animatieteam namelijk dat de productie nog steeds gaande is: “Ik kan niet veel onthullen, maar ik kan bevestigen dat het inderdaad wordt uitgebracht. We zijn er hard mee bezig.” Dit betekent dat de serie dus niet is geannuleerd, zoals sommige speculaties suggereerden.
De serie wordt geschreven en geproduceerd door Derek Kolstad, de maker van de succesvolle John Wick-franchise. Kolstad sprak in een interview met Collider over de vrijheid die animatie biedt: “Animatie is echt cool. Je stuurt een script in en ze maken het. Het gaat niet om het casten van dit of dat, maar om wat je wilt doen.” Hij werkt samen met schrijvers David Daitch en Katie J. Stone, bekend van onder andere de serie Shooter.
Het regieduo bestaat uit Guillaume Dousse, bekend van Love, Death & Robots, en Félicien Colmet-Daage. De animatiestudio Fost Animation is verantwoordelijk voor de productie, met een team van supervisors.
Hoewel er weinig bekend is over het plot, heeft Kolstad aangegeven dat elk seizoen een op zichzelf staand verhaal zal bevatten, met een overkoepelende ontwikkeling van het hoofdpersonage, Sam Fisher. Dit biedt de mogelijkheid voor verschillende verhaallijnen binnen de context van de Splinter Cell-wereld.
Kolstad suggereerde aanvankelijk dat de serie mogelijk in 2022 zou verschijnen. Echter, de productie bleek complexer en tijdrovender dan verwacht. Gezien de huidige stand van zaken is een release in 2024 onwaarschijnlijk, aangezien grote releases voor dat jaar al zijn aangekondigd. De meest realistische verwachting is dat het eerste seizoen in 2025 zal verschijnen, gevolgd door het tweede seizoen een jaar later, in 2026.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!