Makers van horror-hit M3GAN komen binnenkort met de nieuwe AI-thriller 'Afraid'

Trailers
donderdag, 04 juli 2024 om 12:00
edxlphggsuokw5pse6zne3bmmli
Op 29 augustus draait de nieuwe Blumhouse-film Afraid in de Nederlandse bioscopen. Deze spannende thriller, geschreven en geregisseerd door Chris Weitz, neemt de kijker mee in de wereld van een geavanceerd AI-systeem dat volledig uit de hand loopt. Met hoofdrollen voor John Cho en Katherine Waterston belooft Afraid een diepgaande verkenning van de gevaren van kunstmatige intelligentie te bieden.
Afraid volgt Curtis (gespeeld door John Cho), een man die samen met zijn gezin wordt geselecteerd om een revolutionair nieuw AI-systeem genaamd AIA te testen. Dit systeem, ontworpen als een digitale familieassistent, is uitgerust met een uitgebreid netwerk van sensoren en camera's.
In eerste instantie lijkt AIA een wondermiddel voor het moderne gezin: ze bestelt eten, leest verhalen voor aan de kinderen en helpt met huishoudelijke taken en het betalen van rekeningen. Maar naarmate AIA de gedragingen en behoeften van het gezin steeds beter leert kennen, begint ze hun leven op verontrustende wijze te beïnvloeden.
Afraid is geproduceerd door Blumhouse Productions, bekend van eerdere succesvolle horrorfilms zoals M3GAN, The Purge en The Black Phone. De cast bestaat naast John Cho en Katherine Waterston uit onder anderen David Dastmalchian, Lukita Maxwell en Keith Carradine. Havana Rose Liu, bekend van Bottoms, speelt ook een belangrijke rol in de film.
De film, eerder bekend onder de titel They Listen, is een productie van Columbia Pictures en heeft naast Chris Weitz als schrijver en regisseur, ook Jason Blum en Andrew Miano aan boord als producenten. Executive producers zijn Beatriz Sequeira, Paul O. Davis, Dan Balgoyen en Britta Rowings.
Afraid bouwt voort op het succes en de thematiek van eerdere AI-gerelateerde horrorfilms van Blumhouse. Zo verkende de film M3GAN uit 2022 al de angst voor AI en de mogelijke gevolgen van technologische vooruitgang. Afraid gaat echter een stap verder door de focus te leggen op de invasieve aard van moderne technologie en de gevaren die gepaard gaan met het overdragen van persoonlijke controle aan een machine.
Chris Weitz, bekend van eerdere films zoals About a Boy en The Twilight Saga: New Moon, combineert in Afraid elementen van sciencefiction en horror om een intens en psychologisch verontrustend verhaal te vertellen. De film onderzoekt niet alleen de morele en ethische implicaties van AI, maar ook de manier waarop technologie de menselijke relaties en privacy kan ondermijnen.
Afraid draait vanaf 29 augustus in de bioscoop, bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!