LEGO lanceert binnenkort een fenomenale 'JAWS'-set

Overig
donderdag, 04 juli 2024 om 13:00
jaws1
Op 1 augustus 2024 lanceert LEGO een nieuwe set die een eerbetoon is aan de iconische film Jaws van Steven Spielberg. Deze LEGO Ideas-set, genummerd 21350, is gebaseerd op het beroemde verhaal van de witte haai die het kleine kustplaatsje Amity Island terroriseert. De set werd ontworpen door een fan, Diving Faces, en kreeg genoeg stemmen om werkelijkheid te worden. Na een jaar van anticipatie zijn de eerste beelden van deze indrukwekkende set nu beschikbaar.
De LEGO Ideas 21350 Jaws-set bevat 1497 stenen en meet 59 cm in lengte en 35 cm in hoogte. Het diorama is voorzien van blauwe en witte tegels die de zee en golven uitbeelden, en de beroemde quote van Chief Martin Brody, "You're gonna need a bigger boat," prijkt op de voorkant. De haai kan op een aparte standaard worden geplaatst, waardoor het lijkt alsof hij uit het water springt. De set bevat ook de beroemde boot, de Orca, compleet met een gedetailleerd interieur.
De Orca, het schip dat door de excentrieke Quint wordt gebruikt om de haai te vangen, is een essentieel onderdeel van de set. Het interieur van de boot is rijk aan details en accessoires die direct uit de film komen, waaronder een kaart, een brief, een harpoen, een machete en de iconische gele vaten. Naast de indrukwekkende haai en de gedetailleerde boot bevat de set ook drie minifiguren: Chief Martin Brody (gespeeld door Roy Scheider), Matt Hooper (Richard Dreyfuss) en Quint (Robert Shaw).
De Jaws-set wordt uitgebracht als onderdeel van de LEGO Ideas-lijn, waarbij fans hun eigen ontwerpen kunnen indienen en stemmen kunnen verzamelen om een officiële LEGO-set te worden. Dit specifieke project bereikte zijn doel van 10.000 stemmen in november 2022 en werd gekozen als een van de winnaars van de derde reviewronde van dat jaar. Sindsdien heeft het LEGO-team hard gewerkt om de set te verfijnen en gereed te maken voor productie.
De lancering van de LEGO Ideas 21350 Jaws-set valt samen met andere spannende LEGO-releases in augustus 2024. De set zal exclusief verkrijgbaar zijn in de LEGO Shop voor een prijs van €159,99. Bekijk hieronder de beelden!
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!