Horizon Zero Dawn Netflix-serie geannuleerd na beschuldigingen tegen showrunner

TV en Series
donderdag, 04 juli 2024 om 14:00
column 31
De Netflix-serie gebaseerd op de populaire videogame Horizon Zero Dawn is naar verluidt geannuleerd. Deze beslissing komt na beschuldigingen tegen Steve Blackman, de showrunner van de serie The Umbrella Academy, van het creëren van een giftige werkomgeving.
Rolling Stone meldde vorige week dat Blackman beschuldigd werd van toxic, bullying, manipulative, and retaliatory behaviour. Als gevolg van deze beschuldigingen zou Netflix hebben besloten om zowel de Horizon Zero Dawn-serie als een ander project van Blackman, Orbital, te annuleren.
Steve Blackman, die een lucratieve deal met Netflix had, ontkent de beschuldigingen en benadrukt dat hij een lange, voortdurende en nauwe werkrelatie heeft met de streamingdienst. Ondanks deze beweringen, lijkt het erop dat zijn betrokkenheid bij de Horizon Zero Dawn-serie tot een abrupt einde is gekomen.
De annulering van de Horizon Zero Dawn-serie is een tegenslag voor Sony, dat de afgelopen jaren sterk heeft ingezet op het uitbreiden van hun succesvolle gamefranchises naar andere media. De aankondiging van de Horizon Zero Dawn-serie maakte deel uit van een bredere strategie om hun merken verder te exploiteren buiten de traditionele game-industrie. Deze strategie heeft al geleid tot projecten zoals de Uncharted-film en de The Last of Us-serie op HBO, en er zijn nog meer projecten in ontwikkeling, waaronder een God of War-serie bij Amazon en een Ghost of Tsushima-film.
Horizon Zero Dawn is een belangrijke franchise voor Sony. Naast de geplande televisieserie zijn er ook andere projecten rondom de franchise, zoals een VR-spin-off en een Lego-adaptatie, die zelfs op de concurrerende Nintendo Switch zal verschijnen. Deze annulering roept echter vragen op over de toekomst van de serie en of Sony een nieuwe partner zal vinden om het project voort te zetten.
Het blijft onduidelijk wat de exacte status van de Horizon Zero Dawn-serie is en hoe ver de productie gevorderd was voordat de annulering plaatsvond. Begin dit jaar werd gemeld dat de scripts voor zowel de Horizon-serie als de God of War-serie in ontwikkeling waren. Gezien het belang van de Horizon-franchise voor Sony is het mogelijk dat het bedrijf een andere partner zoekt om de serie alsnog te realiseren.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!

Scoop: Rolling Stone has learned that two of 'Umbrella Academy' showrunner Steve Blackman’s projects that were in development at Netflix, a Horizon Zero Dawn series and an original series, Orbital, are no longer moving forward

Cheyenne Roundtree
Cheyenne Roundtree
@cheyenne_round

Exclusive: The Umbrella Academy Showrunner Accused of ‘Toxic, Bullying, Manipulative, and Retaliatory Behavior’ Sources and a HR complaint paint Steve Blackman as a manipulative and chaotic showrunner who fostered a toxic workplace rollingstone.com/tv-movies/tv-m…

679
Reply