Bioshock-film op Netflix: De volgende hit na Fallout en The Last of Us?

Games
zaterdag, 13 april 2024 om 21:00
13 8
Na het enorme succes van HBO's The Last of Us en de populariteit van Prime Video's Fallout, is het duidelijk dat we ons in een gouden tijdperk van gameverfilmingen bevinden. De kwaliteit van dit soort producties blijft toenemen en fans verlangen dan ook naar meer. In 2022 kondigde Netflix aan te werken aan een live-action adaptatie van een andere geliefde gamefranchise: BioShock.
Aan het roer van dit ambitieuze project staat regisseur Francis Lawrence, bekend van zijn werk aan I Am Legend en The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes. Lawrence heeft zijn toewijding om trouw te blijven aan het bronmateriaal duidelijk gemaakt en verklaarde in een interview met Collider: "Veel ervan blijft heel trouw aan het spel zelf."
Met Michael Green, de geprezen schrijver van Blade Runner 2049, die het script schrijft, zijn de verwachtingen hooggespannen. Hoewel exacte plotdetails nog niet zijn onthuld, verzekerde Lawrence dat ze een duidelijke richting voor ogen hebben.
De game bevat veel filosofie en is duidelijk geïnspireerd door de filosofie, architectuur en samenleving die te zien zijn in de romans van Ayn Rand. Waarschijnlijk zal de film zich richten op de gebeurtenissen van de eerste game, waarbij kijkers worden meegenomen op een reis door de (onderwater)wereld van Rapture en hoe burgers worden aangemoedigd om hun eigen lichaam biologisch te modificeren om te overleven.
Na het succes van The Last of Us en Fallout vragen steeds meer mensen zich af wanneer er een update volgt rondom de Bioshock-film. De film werd in 2022 al aangekondigd, maar sindsdien blijft het angstvallig stil. Zodra er nieuws is rondom dit langverwachte avontuur, zullen we dat uiteraard melden, dus houd onze website goed in de gaten!
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!

Crazy they're moving so slowly with this adaptation

Netflix
Netflix
@netflix

BioShock — our live-action feature film adaptation of the renowned video game franchise — will be directed by Francis Lawrence (I Am Legend, The Hunger Games: Catching Fire, Slumberland) from a script written by Michael Green (Logan, Blade Runner 2049, American Gods).

Image
527
Reply