Paramount werkt aan bloederige live-action TMNT-film 'The Last Ronin'

Films
zaterdag, 13 april 2024 om 19:00
zntcr6ylmjofjwctly96i4qikcc
De iconische franchise van Teenage Mutant Ninja Turtles maakt zich klaar voor een gedurfde terugkeer, waarbij het dit keer zijn kindvriendelijke roots achter zich laat. Paramount Pictures werkt aan een live-actionfilm van de grimmige comic-reeks Teenage Mutant Ninja Turtles: The Last Ronin, gericht op een volwassener publiek.
Het project wordt geleid door scenarioschrijver Tyler Burton Smith (Boy Kills World) en het productiebedrijf 18hz van Walter Hamada, en brengt het duistere en intense verhaal tot leven dat is geschreven door de originele bedenkers van de Turtles, Kevin Eastman en Peter Laird.
Gevestigd in een dystopische toekomst, geregeerd door Oroku Hiroto, de kleinzoon van de aartsvijand van de Turtles, Shredder, schildert The Last Ronin een somber beeld van New York City onder totalitaire controle. Met alle Turtles behalve één en hun mentor, Splinter, gedood door Hiroto, begint de enige overgebleven Turtle aan een queeste voor wraak, waarbij hij alle vier hun kenmerkende wapens hanteert.
Deze filmische aanpassing markeert een vertrek van de eerdere iteraties van de franchise en richt zich op een volwassen publiek. De beslissing om The Last Ronin aan te passen komt in het kielzog van het enorme succes van de graphic novel serie, waarbij het een van de best verkochte graphic novels in 2023 werd volgens Circana BookScan. Paramount Pictures streeft ernaar om te profiteren van de donkere, meer volwassen thema's die worden verkend in het bronmateriaal.
Maar de reis van de Turtles eindigt niet op het witte doek. Ontwikkelaar Black Forest Games en uitgever THQ Nordic hebben een duistere actiegame aangekondigd, eveneens geïnspireerd op The Last Ronin, met een ervaring die qua gameplay doet denken aan de geprezen God of War-serie. De nieuwe game komt uit op PS5, Xbox Series en PC; de aankondiging check je hieronder. Een releasedatum is vooralsnog onduidelijk.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!