Netflix-kijkers smullen van nieuwe horrorfilm: "Sfeer is absoluut angstaanjagend"

Films
zaterdag, 13 april 2024 om 17:00
disquiet
Netflix heeft eerder deze week de gloednieuwe horrorfilm Disquiet aan hun aanbod toegevoegd, en kijkers stemmen massaal af op de film. De film schoot op de dag van release de top 10 in en staat nog altijd op een respectabele 9e plaats van meest gestreamde films van dit moment op het streamingplatform.
De film uit 2023, geregisseerd en geschreven door Michael Winnick, heeft in Nederland nooit een bioscooprelease gehad maar is nu dankzij Netflix toch bij ons te zien. Verwacht echter geen hoogstaande horror, de film moet het namelijk doen met een bizar lage IMDb-score. Maar, prima voor een avondje Netflix-vermaak, dat dan weer wel!
Het verhaal draait om Sam, gespeeld door de getalenteerde Jonathan Rhys Meyers, die na een bijna fataal auto-ongeluk ontwaakt in een verlaten ziekenhuis. Hij ontdekt al snel dat hij gevangen zit in de ziekenhuisgangen, omringd door mysterieuze en sinistere krachten die vastbesloten zijn om hem niet te laten ontsnappen. De spanning bouwt zich op terwijl Sam worstelt om te overleven en te ontsnappen aan de greep van het bovennatuurlijke.
Golden Globe-winnaar Jonathan Rhys Meyers levert in Disquiet een krachtige prestatie als Sam, en zijn medeacteurs zoals Rachelle Goulding, Elyse Levesque en Lochlyn Munro dragen ook bij aan de intensiteit van de film. De claustrofobische setting van het verlaten ziekenhuis en de dreigende aanwezigheid van het onbekende weten de kijker op het puntje van de stoel te houden.
Ondanks de bizar lage IMDb-score van 3.8 weet Disquiet blijkbaar toch bij veel mensen in de smaak te vallen. Op social media zijn de reacties gematigd positief waarbij er enkele kritiekpunten zijn op de visuele effecten. Zo schrijft iemand: “De sfeer van de film is absoluut angstaanjagend en het verhaal is ook goed. Tijdens het kijken van de film kun je sommige scènes ervaren waarin de visuele effecten wat minder zijn, maar dat is oké omdat het binnen het horrorgenre valt. Je kunt de film bekijken op Netflix.”
Laat jij je afschrikken door de absurd lage IMDb-score? Bekijk hieronder de trailer van Disquiet om een oordeel te vellen.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!