Paramount onthult eerste spectaculaire trailer van Ridley Scott's 'Gladiator II'

Trailers
dinsdag, 09 juli 2024 om 15:05
tdfhohunnwgmtfwxmswmlojwk4h
Op 14 november aanstaande is het zover: Gladiator II, de langverwachte opvolger van Ridley Scott's bekroonde meesterwerk Gladiator uit 2000, komt eindelijk naar de Nederlandse bioscoopzalen. Paramount heeft zojuist eindelijk de eerste officiële trailer van de film vrijgegeven.
Gladiator II volgt het verhaal van Lucius, de zoon van Lucilla (gespeeld door Connie Nielsen), en de tweede dochter van de Romeinse keizer Marcus Aurelius. In de oorspronkelijke film was Lucius nog een jonge jongen, maar in dit vervolg is hij een volwassen man. Lucius wordt gespeeld door Paul Mescal (Aftersun, All of Us Strangers).
Het verhaal speelt zich jaren na de gebeurtenissen van de eerste film af, waarin de Romeinse keizer Commodus (Joaquin Phoenix) werd gedood door Maximus (Russell Crowe).
Maximus, hoewel stervende, wist de keizer te doden in de gladiatorenring en redde daarmee Lucius en zijn moeder. Deze heroïsche daad heeft een blijvende indruk achtergelaten op de jonge Lucius, wat een belangrijk element vormt in het verhaal van Gladiator II.
Het scenario is geschreven door David Scarpa, gebaseerd op een verhaal van hemzelf en Peter Craig, en voortbouwend op de personages gecreëerd door David Franzoni.
De productie van Gladiator II ligt in handen van Douglas Wick, Ridley Scott, Lucy Fisher, Michael Pruss en David Franzoni, met Walter Parkes, Laurie MacDonald, Raymond Kirk en Aidan Elliott als uitvoerende producenten.
Gladiator II is zonder twijfel een van de meest geanticipeerde films van het jaar. Met Ridley Scott opnieuw aan het roer en een sterrencast bestaande uit Paul Mescal, Pedro Pascal, Joseph Quinn, Fred Hechinger, Lior Raz, Derek Jacobi, Connie Nielsen en Denzel Washington, lijkt de film een enorme kaskraker te worden.
Gladiator II draait vanaf 14 november in de bioscoop. Bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!