HBO Max trekt na twee seizoenen stekker uit steengoede misdaadserie met Ansel Elgort

TV en Series
zondag, 09 juni 2024 om 10:00
1bfw1b7pptftdqt9bvzawtacbhp
De populaire HBO-serie Tokyo Vice komt na twee seizoenen tot een einde. Dit nieuws werd onthuld tijdens de Produced By conferentie in Los Angeles, waar Sarah Aubrey, hoofd van originele content bij Max, samen met bedenker J.T. Rogers en uitvoerend producent en regisseur Alan Poul nadere toelichting gaf.
Tokyo Vice, gebaseerd op het non-fictieboek van journalist Jake Adelstein, volgt de avonturen van een westerse journalist, gespeeld door Ansel Elgort, die voor een krant in Tokio werkt en uiteindelijk een van de machtigste misdaadbazen van de stad tegenkomt. De serie werd geroemd om zijn rijk geschreven materiaal, prachtig gecomponeerde shots en overtuigende acteerprestaties.
De annulering van de serie kwam niet als een complete verrassing. Volgens Sarah Aubrey was het besluit om de serie na twee seizoenen te beëindigen, onderdeel van een vooraf geplande verhaallijn die de schrijvers in staat stelde om naar een duidelijk eindpunt toe te werken. "Het was geweldig om te weten dat we een verhaallijn van twee seizoenen hadden," aldus Rogers. De beslissing werd gekenmerkt als een wederzijdse overeenkomst om de storytelling te ondersteunen.
Tokyo Vice was een van de eerste Amerikaanse tv-series die volledig in Japan werd gefilmd. De productie stuitte op aanzienlijke uitdagingen, vooral vanwege de COVID-19-pandemie, die de opnames vertraagde. De serie ging uiteindelijk in première in april 2022 en kreeg lovende kritieken. Tokyo Vice scoorde 89% bij critici en 92% bij het publiek op Rotten Tomatoes.
Ondanks de annulering blijft de mogelijkheid voor een toekomstig vervolg open. Rogers gaf aan dat er nog meer verhalen te vertellen zijn. "We zullen zien wat de toekomst brengt, maar we zijn dankbaar dat we dit verhaal tot nu toe op Max hebben kunnen delen," aldus Rogers. De laatste aflevering van het tweede seizoen van Tokyo Vice, toepasselijk getiteld Endgame, werd uitgezonden op 4 april.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!