Netflix-kijkers smullen van sci-fi met Hugh Jackman: "Eén van mijn meest favoriete films OOIT!"

Films
zondag, 09 juni 2024 om 8:00
wppwkzzq1xjmq7hhbmfun1juadb
Real Steel, de sciencefiction-sportfilm uit 2011, geregisseerd door Shawn Levy en met Hugh Jackman en Dakota Goyo in de hoofdrollen, weet opnieuw Netflix-kijkers te boeien. De film combineert spectaculaire robotgevechten met een ontroerend vader-zoon-verhaal, en dit lijkt een recept voor succes: de film staat stevig in de top tien van meest gestreamde films in België.
Gebaseerd op het korte verhaal Steel van Richard Matheson uit 1956, speelt Real Steel zich af in een toekomst waar menselijke boksers zijn vervangen door robots. Hugh Jackman speelt Charlie Kenton, een voormalige bokser die nu zijn brood verdient door robotgevechten te organiseren. Nadat hij de voogdij over zijn zoon Max (Dakota Goyo) krijgt, beginnen ze samen een vervallen robot genaamd Atom te herstellen en te trainen.
De productie van Real Steel was een grootschalig project met een budget van 110 miljoen dollar. Het filmen vond voornamelijk plaats in Michigan, VS, waar nostalgische locaties zoals kermissen en oude sportarena’s werden gebruikt om de warme toon van de film te versterken. Een opmerkelijk aspect van de film is het gebruik van zowel animatronics als motion capture-technologie. Deze innovatieve technieken hebben de film een nominatie opgeleverd voor Beste Visuele Effecten bij de 84ste Academy Awards.
Bij de release ontving Real Steel gemengde recensies. Rotten Tomatoes gaf de film een waardering van 60%, waarbij critici de film prezen voor zijn spannende actiescènes en emotionele diepgang, ondanks de wat "silly" premisse. Echter, het publiek was enthousiast; de film bracht wereldwijd bijna 300 miljoen dollar op en werd vooral gewaardeerd om de chemie tussen Jackman en Goyo en de indrukwekkende robotgevechten.
Nu, ruim tien jaar later, weet de film opnieuw te scoren op Netflix, waarbij kijkers zich afvragen waarom er nooit een vervolg is gekomen. "Zojuist Real Steel opnieuw gekeken op Netflix en MANNNNNN, waarom heeft deze film nooit een vervolg gekregen? Het verdient er echt een!" klinkt het op social media. Iemand anders gaat zelfs zo ver om het zijn favoriete film te noemen: "Eén van mijn meest favoriete films OOIT!"
Real Steel is nu te zien op Netflix, bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!