Recensie: 'Winnie the Pooh: Blood and Honey 2' - Een absurde, hobbelige horror-rit

Films
zaterdag, 08 juni 2024 om 20:00
winnie the pooh blood and honey 2 st 6 jpg sd high
Het is een gewaagde onderneming om een horroruniversum te bouwen rond een geliefd kinderpersonage als Winnie the Pooh. De eerste film in de reeks, Winnie the Pooh: Blood and Honey, werd niet bepaald met open armen ontvangen. Desondanks zetten de makers door en presenteren ze ons nu het tweede deel: Winnie the Pooh: Blood and Honey 2. Hoewel deze opvolger enkele verbeteringen laat zien, blijft het een hobbelige rit.
Een van de grootste veranderingen komt in de vorm van een beter uitgewerkte verhaallijn. Het scenario, ditmaal geschreven door Matt Leslie, voegt een laag diepte en nuance toe die in het eerste deel ontbrak. De focus ligt meer op Christopher Robin en zijn trauma's, wat zorgt voor een meer genuanceerd en emotioneel beladen verhaal. Het script graaft dieper in de oorsprong van de angstaanjagende wezens en de psychologische impact van hun daden.
De karakterontwikkeling en verhaallijnen zijn zonder twijfel verbeterd, maar de film worstelt nog steeds met aanzienlijke problemen. De regie van de horrorsegmenten laat veel te wensen over, met name door slechte editing en zwakke visuele effecten. Hierdoor missen de angstaanjagende scènes hun beoogde impact en voelen ze eerder amateuristisch aan dan angstaanjagend.
De balans tussen serieus en absurd is een andere uitdaging die de film probeert aan te gaan, met wisselend succes. Sommige scènes proberen een diepere, psychologische impact te hebben, terwijl andere terugvallen op groteske absurditeit. Deze inconsistente toon maakt het moeilijk voor de kijker om echt in de film te worden gezogen. De eerste film bekende duidelijk kleur door eerder op het absurde te focussen zonder al te veel diepgang te willen creëren, en dat was – ondanks dat het nog steeds niet al te best was – nog enigszins vermakelijk.
Winnie the Pooh: Blood and Honey 2 is op verschillende vlakken een verbetering ten opzichte van zijn voorganger. Het script van Matt Leslie biedt meer diepte en de verhaallijn is boeiender en emotioneel rijker. Echter, de film blijft kampen met regieproblemen, lage productiekwaliteit en een algeheel gevoel van onevenwichtigheid. De poging om een horroruniversum te bouwen rond Winnie-the-Pooh voelt nog steeds gedwongen en voorbarig.
Winnie the Pooh: Blood and Honey 2 draait nu in de bioscoop. Bekijk hieronder de officiële trailer.
★★☆☆☆
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!