Deze gangsterserie met Squid Game-acteur Wi Ha-joon is een verborgen parel op Disney+

TV en Series
dinsdag, 16 april 2024 om 12:00
w81ygj6gubbdxqavoied6foryso
Met de serie The Worst Of Evil (op Disney+) heeft Zuid-Korea weer eens een hele fijne en sterke serie in handen. Niet voor niets is dat wat mij betreft al jarenlang één van de meest interessante en mooiste filmlanden die er bestaat. Er komt een enorme hoeveelheid aan geweldige en ijzersterke films vandaan. Sterk in vele genres en vaak onmiskenbaar Koreaans. Iets waar ze in Korea bijvoorbeeld heel goed in zijn, is het moeiteloos kunnen laveren tussen verschillende toonveranderingen en mixen van genres in één film.
Zo kan het zijn dat een film het ene moment een brave tienerfilm is, wat ineens vlekkeloos omslaat in een full blown keiharde bloederige actiefilm. Of bijvoorbeeld een duistere thriller die probleemloos komedie elementen erin verweeft. Eén van de genres waar Korea erg sterk in is en wat ik als een favoriet beschouw, is het gangster genre. Een genre welke ze hier ook ijzersterk weten neer te zetten in een tv-serie. Deze serie blijft weliswaar redelijk standvastig van toon, maar het is dan wel weer typisch Koreaans.
The Worst of Evil is een gangster serie, die zich afspeelt in de jaren 90 in Gangnam, een wijk in Seoul. Jung Gi-cheol (Wi Ha-joon die ook in Squid Game te zien was) is een jonge crimineel die hogerop wil en meer aanzien wil hebben. Hij en zijn aanhang, ruimen een andere gang uit de weg en worden zo de grootste bende in Gangnam. Hiermee vestigen zij zich te midden van een groot crimineel drugsnetwerk tussen Zuid-Korea, China en Japan.
Dit is waar Joon-Mo in het plaatje komt. Een agent die de kans krijgt undercover te gaan, om zodoende het drugsnetwerk en Jung Gi-cheol met zijn bende op te rollen. Hij infiltreert deze bende, door zich voor te doen als de neef van een vermoorde vriend van deze Jung-Gicheol en moet zo het vertrouwen van hem zien te winnen. Echter, niet iedereen is zo makkelijk van vertrouwen en worden er door sommigen wat vraagtekens gezet. Dingen worden nog eens extra ingewikkeld wanneer de aanstaande vrouw van Joon-Mo ook undercover in het plaatje komt en waar Jun Gi-cheol meer dan een oogje op krijgt.
Het is een gangsterserie, dus we krijgen te maken met oplichting, verraad, bendeleden die zich moeten bewijzen, machtspelletjes, benarde situaties, rivaliserende bendes en uiteraard krijgen we ook wat hele fijne actiemomenten met een leuke dosis geweld. Zoals meestal het geval in Koreaanse crime films en series, bestaan de wapens veelal uit messen en bijlen. Gelijk al in de openingsscène krijgen we een flink bloederige actiepartij waarbij je je toch even afvraagt of je bij het gevoelsmatige brave Disney+ wel aan het juiste adres zit.
Naast de twee voornaamste hoofdrollen zitten er ook een aantal andere toffe en charismatische personages in, wie de serie nog een extra plus geven. Noemenswaardig is wel Lee Shin-Ki als Seo wie hier een soort van coole Henchman is. Daarnaast heeft de serie ook iemand als BIBI in de gelederen, in Korea een K-Pop ster, die hier een vrij geharde en manipulatieve drugscrimineel speelt.
Al met al is The Worst of Evil een hele fijne serie die gedurende de hele rit boeiend is, prettig te volgen, niet verveelt, de nodige spanning meebrengt en vertrouwd Koreaans is. Zeker een aanrader als crime en gangster je ding is. Voor wie het interessant vindt, hij staat momenteel met een 8,3 op IMDb. Te zien op Disney+.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!