Bikkelharde Britse misdaadserie van 'The Raid'-regisseur Gareth Evans nu te streamen

TV en Series
vrijdag, 08 maart 2024 om 20:00
tegxme9vzjpciftneze96qhzzki
Het eerste seizoen van Gangs of London mag dan wel in 2020 begonnen zijn, maar gezien die pas sinds vorige week hier op een streamingdienst te zien is, willen we geen mogelijkheid onbenut laten om deze serie aan te bevelen. Gangs of London is namelijk een oppermachtige en fantastische gangster serie. Een must see!
De serie begint als Finn Wallace (Colm Meaney), het hoofd van de machtigste crime family van London, vermoord wordt. Zijn zoon Sean Wallace, gespeeld door Joe Cole, stapt naar voren en neemt de zaken voor de familie Wallace waar. Bijgestaan door adviseur en vriend van de familie, Ed Dumani, wil hij koste wat kost erachter komen wie zijn vader vermoord heeft.
Ondertussen begint het onrustig te worden tussen allemaal verschillende criminele families en organisaties. Zo krijgen we te maken met Welsh zigeuners, de Albanese Maffia, de Koerdische PKK, een Pakistaanse crime familie, de Georgische Maffia, Afrikanen en diverse anderen. Te midden van dit alles is er Elliot Carter (Sope Dirisu), een undercover politieagent wie infiltreert bij de Wallace familie.
In typische crime, maffia en gangster stijl, gaat de serie en het verhaal natuurlijk gepaard met de nodige moorden, afpersingen, chantage, criminele deals, oplichting, machtsspelletjes en onderling verraad. Zonder veel meer te willen vertellen is het veel mooier om het zelf te gaan ontdekken en je te laten meeslepen in de geweldige (onder)wereld van the Gangs of London.
De serie is gecreëerd door Gareth Evens, wie al eerder de wereld heeft mogen verblijden met de twee fenomenale The Raid films. Wat deze films uniek maakten was het ongekende niveau qua actie en geweld. Je kan rustig stellen dat sinds de eerste Raid film uit 2011 en de tweede uit 2014, er nog altijd geen enkele film is geweest die deze twee overtroffen heeft op dat vlak. Het is n.a.v. deze twee actie meesterwerken dat hij benaderd werd om een film franchise te creëren op basis van de game serie The Getaway. Eén van de delen van deze game reeks, Gangs of London, inspireerde hem om die wereld verder uit te bouwen. Hij overtuigde vervolgens de studio om er een volwaardige serie van te maken en zo geschiedde...
Dus wat doe je dan als je die serie mag maken en je showrunner wordt? Precies, dan doe je dat op je eigen manier en in je eigen stijl. Een stijl welke direct herkenbaar is in zijn actie, camerawerk en visuele vernuft. Dat betekent dat heer Evans ons nog eventjes heel dik trakteert op wat hij in zijn eerdere films heeft gedaan.
De serie geeft ons een heerlijke brei aan prachtige geweldsexplosies met extreem gewelddadige shootouts, explosies, bikkelharde inventieve gevechten, messen en machetes, martelingen, mensen die geruïneerd worden, keiharde moorden, bruut geweld, ...het kan allemaal niet op. Het is keihard, zeer gewelddadig, bloederig en er wordt werkelijk niets aan de verbeelding overgelaten. Voor de harde actieliefhebber is dit een waar visueel festijn van hyper violence!
Eén van de vele hoogtepunten is bijvoorbeeld de aflevering die zich in en rondom "the farmhouse" afspeelt. Ik zal verder niks verklappen maar dat is echt een subliem stukje actie televisie. Uiteraard is het niet alleen de actie en het geweld wat deze serie een fantastische kijkervaring maakt, Gangs of London is veel meer dan dat, het is namelijk ook een ijzersterk geschreven serie. Het verhaal, alle intriges en de spanning die het met zich meebrengt, maakt deze serie tot een absolute must see en een superieure kijktip!
Seizoen 1 en 2 zijn nu te zien op Prime Video. Een precieze datum is nog onbekend, maar seizoen 3 is in aantocht!
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!