Aangrijpende Netflix-serie over tragische vermissing van Argentijnse onderzeeër nu te zien

TV en Series
vrijdag, 08 maart 2024 om 19:00
ara san juan el submarino que desaparecio n s1 e6 00 05 50 17 r
De Argentijnse docuserie ARA San Juan: The Submarine That Disappeared is onlangs toegevoegd aan het aanbod van Netflix en onthult een aangrijpend verhaal over de mysterieuze verdwijning van de onderzeeër San Juan.
Geproduceerd door Cactus Cine en Marcos Sacchetti, onder regie van Mauricio Albornoz Iniesta, tracht de serie te begrijpen wat er werkelijk is gebeurd met de onderzeeër die op 15 november 2017 van alle radar verdween, met 44 bemanningsleden aan boord, en het hele land schokte.
"We werden gemotiveerd door de noodzaak om de verschillende hypothesen rond de verdwijning van de ARA San Juan-onderzeeër op te helderen. Deze documentaireserie beoogt de nagedachtenis van de 44 overleden bemanningsleden en de strijd van hun families te eren, die onvermoeibaar volharden in de zoektocht naar antwoorden," zeggen producenten Nicolás Carreras en Marcos Sacchetti.
Op 15 november 2017 verdween de ARA San Juan van alle radars met 44 bemanningsleden aan boord. De zoektocht in de Argentijnse zee hield het hele land in spanning, terwijl familieleden wachtten op een wonder en onvermoeibaar baden voor hun geliefden. Wat is er werkelijk gebeurd?
In acht afleveringen van een half uur wordt het publiek uitgenodigd om te reflecteren en de verschillende theorieën te verkennen die ontstonden rond de verdwijning van de ARA San Juan. De documentaire is het resultaat van onderzoekswerk dat in 2017 begon en presenteert archiefmateriaal, exclusieve beelden en talrijke getuigenissen (sommige ongepubliceerd), die een complex web van nalatigheid, doofpotaffaires, onregelmatigheden en verborgen belangen rondom dit tragische evenement reconstrueren.
ARA San Juan: The Submarine That Disappeared biedt kijkers een diepgaande inkijk in de schokkende gebeurtenissen rondom de verdwijning van de ARA San Juan en werpt een licht op de complexe realiteit achter deze tragische gebeurtenis. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!