Oscarwinnende A24-film van Barbie-regisseur Greta Gerwig vanaf vandaag te zien op Netflix

Films
dinsdag, 16 april 2024 om 10:00
zuqmpojgmjiaftnavhz5whzpq8y
Vanaf vandaag is de veelgeprezen A24-film Lady Bird opnieuw te bewonderen op Netflix. De film, geregisseerd door Greta Gerwig, heeft eerder deze week een prominente plek gekregen in het vakblad Variety, waar het werd geprezen als een van de beste A24-films ooit, slechts nipt achter C'mon C'mon.
Lady Bird, een Amerikaanse coming-of-age comedy-drama uit 2017, markeerde het soloregiedebuut van Greta Gerwig. De film heeft een sterrencast met onder andere Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts, Lucas Hedges, Timothée Chalamet, Beanie Feldstein, Stephen McKinley Henderson en Lois Smith. Het verhaal speelt zich af in Sacramento, Californië, van de herfst van 2002 tot de herfst van 2003, en volgt een laatstejaarsstudente die een turbulente relatie heeft met haar moeder.
De film beleefde zijn première op het 44e Telluride Film Festival op 1 september 2017 en werd vervolgens op 3 november 2017 in de Verenigde Staten uitgebracht door A24. De film oogstte lof van critici vanwege het scenario en de regie van Gerwig, evenals de prestaties van Ronan en Metcalf. Het werd beschouwd als een van de beste films van 2017 en zelfs van het hele decennium.
Lady Bird werd genomineerd voor maar liefst vijf Academy Awards, waaronder Beste Film, Beste Actrice voor Saoirse Ronan en Beste Vrouwelijke Bijrol voor Laurie Metcalf. Bij de Golden Globe Awards won de film twee prijzen, waaronder Beste Film (Musical of Comedy) en Beste Actrice in een Musical of Komedie voor Saoirse Ronan.
Het verhaal volgt Christine McPherson, bijgenaamd "Lady Bird", die haar laatste jaar doorbrengt op de katholieke middelbare school Immaculate Heart of Mary in Sacramento, Californië. Ondanks de financiële problemen van haar familie, verlangt ze ernaar om naar een prestigieuze universiteit aan de oostkust te gaan. Het verloop van haar laatste jaar, haar relaties en haar worstelingen met haar moeder vormen de kern van dit aangrijpende verhaal.
Nu Lady Bird opnieuw beschikbaar is op Netflix, is het een uitgelezen kans om dit meesterwerk van Greta Gerwig te (her)ontdekken! Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!