Keanu Reeves is de stem van Shadow in aankomende 'Sonic the Hedgehog'-film

Films
dinsdag, 16 april 2024 om 9:00
qyxeknlqdkfliz1fvdjgdg8mpny
Keanu Reeves, bekend van zijn iconische rollen in franchises als John Wick en The Matrix, neemt de rol van Shadow op zich in Sonic the Hedgehog 3. Hij voegt zich bij een cast die onder andere Ben Schwartz als Sonic en Jim Carrey als de schurkachtige Dr. Robotnik omvat. In de games is Shadow, een egel (met een zwarte vacht, terwijl die van Sonic blauw is), een soort antiheld. Hij fungeert vaak als een antagonist van Sonic, een rol die Reeves perfect lijkt te passen.
In Sonic the Hedgehog 3 keert ook Jim Carrey terug als Dr. Robotnik, ondanks zijn ogenschijnlijke einde in de vorige film. Tijdens CinemaCon onthulde Paramount dat de iconische slechterik een geheel nieuwe uitstraling krijgt, waarbij hij aanzienlijk is aangekomen, meer in lijn met zijn klassieke versie uit de games die hem de bijnaam Eggman gaf.
Jeff Fowler, die de eerste twee Sonic-films heeft geregisseerd, keert terug als regisseur voor het nieuwste vervolg. Neal H. Moritz, Toby Ascher, Toru Nakahara en Hitoshi Okuno zullen produceren voor Sonic 3, dat op 20 december 2024 in de bioscopen zal verschijnen. De franchise is een van de meest succesvolle van Paramount, met een gecombineerde wereldwijde box office van $725,2 miljoen voor Sonic the Hedgehog en Sonic the Hedgehog 2. De studio werkt ook aan een spin-offserie genaamd Knuckles, die later dit jaar in première zal gaan.
De nieuwe Sonic-film heeft alle ingrediënten om een succes te worden, met Keanu Reeves als Shadow en Jim Carrey – die de laatste jaren weinig rollen meer aanneemt – terug als Dr. Robotnik lijkt Paramount wederom goud in handen te hebben. Kijk jij uit naar Sonic the Hedgehog 3?
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!