Deze knotsgekke live-actionserie is even komisch en bloederig als Fallout

TV en Series
maandag, 15 april 2024 om 10:00
heil2jzt1gpgmxe9dzb2gu49as2
Prime Video scoort momenteel een grote hit met de live-action adaptatie van Fallout. De streamingdienst heeft alle afleveringen van het eerste seizoen online gezet, dus de kans is groot dat je dit weekend de serie hebt gebinged. Maar wat nu?
Terwijl het tweede seizoen naar verluidt pas later dit jaar begint met de opnames, moeten we nog even geduld hebben voordat we terugkeren naar The Wasteland. Gelukkig verscheen er vorig jaar een live-action adaptatie van een andere iconische game die nét zo bloederig en komisch gestoord is als Fallout, en óók te zien is op Prime Video.
De serie Twisted Metal, gebaseerd op de gelijknamige PlayStation-games, is een knotsgekke actiekomedie ontwikkeld door Rhett Reese & Paul Wernick, bekend van Deadpool en Zombieland, en geschreven door Michael Jonathan Smith (Cobra Kai). Het vertelt het verhaal van een outsider met een grote mond die een kans op een beter leven krijgt, mits hij een mysterieus pakket aflevert in een post-apocalyptische wereld.
De kracht van Twisted Metal schuilt vooral in zijn levendige personages. Neem bijvoorbeeld Sweet Tooth, de gestoorde killer clown die rondscheurt in een opgevoerde ijscowagen vol wapens. Ondanks de beperkte verhaallijn in de games, heeft de serie een uniek verhaal gecreëerd dat naadloos past in het wrede en gewelddadige universum van de games.
Anthony Mackie schittert als John Doe, een dappere koerier die zich waagt in de gevaarlijke wereld van opgevoerde wagens en gewelddadige bendes. De combinatie van actie en komedie, vergelijkbaar met Fallout, blijkt een succesformule te zijn voor Twisted Metal. De dynamiek tussen John Doe en zijn partner Quiet, gespeeld door Stephanie Beatriz, zorgt voor zowel vermakelijke als emotionele momenten te midden van de chaos.
Hoewel Twisted Metal niet de IMDb-score van Fallout evenaart, met een respectabele 7.4, biedt het toch een even opwindend avontuur in een wereld vol iconische, unieke en knotsgekke personages. Dus, voor wie nog op zoek is naar een nieuwe binge-worthy serie, is Twisted Metal zeker een aanrader. Bekijk hieronder de trailer voor een voorproefje van de actie en komedie die de serie te bieden heeft.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!