Netflix deelt voorproefje van veelbelovende nieuwe Nederlandse thriller 'Hostage'

Films
vrijdag, 08 maart 2024 om 11:00
zo5bhi9fbnoscmll1k9gzoyomjb
Netflix heeft officiële beelden gedeeld van de dramafilm Hostage, het nieuwste project van regisseur Bobby Boermans, bekend van zijn eerdere werken zoals Mocro Maffia en Het Gouden Uur. Begin dit jaar sijpelde via ons het nieuws door dat Boermans bezig was met de productie van een Netflix-film over een gijzeling in Amsterdam, nu krijgen we eindelijk een eerste voorproefje voorgeschoteld.
De film, die naar verwachting in 2025 op Netflix zal verschijnen, is gebaseerd op de werkelijke gebeurtenissen rond de gijzeling in de Apple Store aan het Leidseplein. Met een cast vol ervaren acteurs zoals Soufiane Moussouli, Marcel Hensema, Loes Haverkort, Louis Talpe en vele anderen, belooft Hostage een indrukwekkende en meeslepende Nederlandse productie te zijn, waarbij Boermans opnieuw de spanning van Het Gouden Uur naar het kleine scherm zal brengen.
Het verhaal schakelt tussen de perspectieven van verschillende sleutelfiguren die betrokken zijn bij de intense situatie: van de dader tot de gijzelaars en de hulpverleners. Dit mozaïek van ervaringen geeft kijkers een dieper inzicht in de levensbedreigende situaties en de hartverscheurende keuzes die tijdens de vijf uur durende gijzeling worden gemaakt.
"De gijzeling in de Apple Store markeert een unieke gebeurtenis in Nederland en inspireerde mij en scenarist Simon de Waal om wederom de handen ineen te slaan. Met deze film streven we naar een verhaal dat zowel oprecht als meeslepend is en dat het publiek een realistisch beeld geeft van de ervaringen van de betrokkenen." Aldus Boermans.
De film, geproduceerd door Sabine Brian, Boudewijn Rosenmuller en Diederik van Rooijen van Horizon Film, beloofd weer een aangename toevoeging te worden aan het Nederlandse filmlandschap. De eerste beelden geven een glimp van de intense sfeer en de zorgvuldige cinematografie die het publiek te wachten staat.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!