Stephen King's 'The Institute' wordt omgetoverd tot een serie met Ben Barnes in de hoofdrol

TV en Series
vrijdag, 14 juni 2024 om 15:00
ttnkabbqpb3mn9e6kzvyhqtuttd
Stephen King's meesterwerk The Institute krijgt eindelijk de aandacht die het verdient, met een aankomende achtdelige serie van MGM+. Het verhaal, dat in 2019 uitkwam, volgt de 12-jarige Luke Ellis, een briljant kind dat wordt ontvoerd en wakker wordt in een geheim instituut. Deze faciliteit herbergt kinderen die, net als hij, over buitengewone gaven beschikken en die op een sinistere manier worden gebruikt voor experimenten.
Parallel aan Luke's verhaal is er Tim Jamieson, gespeeld door Ben Barnes (bekend van Shadow and Bone en The Punisher). Jamieson is een gedesillusioneerde ex-politieagent die een nieuw leven probeert te beginnen in het kleine stadje DuPray, South Carolina, waar hij een baan aanneemt als night knocker. Deze mysterieuze term verwijst naar een rol die lijkt op die van een buurtwacht, zonder de bevoegdheden van een echte agent.
Mary-Louise Parker (Weeds) zal de rol van Mrs. Sigsby vertolken, de charmante maar ijzersterke directrice van het instituut. Ze is vastbesloten om geschiedenis te schrijven als een held, ondanks de gruweldaden die in de faciliteit plaatsvinden.
De serie wordt geleid door regisseur en uitvoerend producent Jack Bender, die eerder heeft gewerkt aan succesvolle King-adaptaties zoals Under the Dome, Mr. Mercedes, en The Outsider. Benjamin Cavell, bekend van zijn werk aan The Stand, is de schrijver en uitvoerend producent van de serie.
Stephen King zelf is enthousiast over de aanstaande serie. In een verklaring zei hij: "Ik ben verheugd en opgewonden over het vooruitzicht dat The Institute, met zijn hoge intensiteit en suspense, verfilmd wordt als een serie. De combinatie van Jack Bender en Ben Cavell garandeert dat de resultaten geweldig zullen zijn."
De productie van The Institute begint later dit jaar in Nova Scotia. Hoewel er nog geen officiële releasedatum is aangekondigd, is de verwachting hooggespannen. MGM+ heeft eerder succes geboekt met King's werk, zoals de serie Chapelwaite uit 2021.
Michael Wright, hoofd van MGM+, sprak zijn vertrouwen uit in het creatieve team: "Er is geen creatief team dat ik meer zou vertrouwen om het boek tot leven te brengen dan Jack en Ben. Hun creatieve visie en liefde voor Mr. King’s stem zullen dit aangrijpende en aangrijpende verhaal tot leven brengen in de boeiende, filmische en spannende stijl die MGM+ kijkers verwachten."
The Institute is slechts een van de vele Stephen King-adaptaties die momenteel in de maak zijn. Nieuwe adaptaties van The Dark Tower en The Running Man zijn onderweg, evenals een prequel van IT, genaamd Welcome to Derry, die gepland staat voor 2025.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!