Diederik van Rooijen hint naar een spectaculair tweede seizoen van 'SPHINX': "You ain’t seen nothing yet!"

TV en Series
dinsdag, 16 april 2024 om 18:00
eksf5g1sfvxeciownuglbklbpud
Videoland heeft momenteel een enorme hit te pakken met SPHINX, het nieuwste pareltje van Penoza- en Anoniem-regisseur Diederik van Rooijen. Het einde van de serie opent de deur naar een tweede seizoen, al is het nog niet helemaal zeker of en wanneer die er gaat komen.
Dit hangt mede af van hoeveel mensen de serie op Videoland bekijken en of de streamingdienst er dus brood in ziet. Als je hebt genoten van de avonturen van Minke en haar familie, kan het zeker geen kwaad om anderen aan te sporen om te gaan kijken!
Van Rooijen deelt met ons meer nieuws over wat we kunnen verwachten van een eventueel tweede seizoen, waar de inspiratie voor SPHINX vandaan komt, en of er wellicht wordt nagedacht over een spin-off, met bijvoorbeeld detectives Asha en Fenna.
Hoe hebben jullie de eerste reacties ervaren op SPHINX?

"Heel goed! Zoveel mensen hebben de hele serie in één ruk uitgekeken en we krijgen veel goede reacties. Mensen vinden het spannend en freaky, en dat is precies waar we voor gingen!"
Het einde van SPHINX hint duidelijk naar een vervolg. De vraag die dan ook op onze lippen brandt: Komt er een tweede seizoen?

"Of er een tweede seizoen komt, weet ik nog niet eerlijk gezegd. Het hangt natuurlijk af van de cijfers. Videoland is heel positief over hoe de serie het doet en er komen steeds meer mensen bij die het bingen. Laat de fans Videoland bestoken dat ze door willen, want ik heb het hele verhaal al uitgedacht en ik kan je zeggen: you ain’t seen nothing yet!"
De After Credits-scène deed ons een beetje denken aan de HBO-serie True Detective. Is dit een serie waar jullie inspiratie uit hebben gehaald, of waar komt het idee van de serie vandaan?

"Inspiratie zeker. Ook uit films als Silence of the Lambs en Se7en. De hints naar die films heb ik zeker in SPHINX verwerkt en de kenner zal ze er gemakkelijk uithalen! Het zijn mijn favoriete films, en ik ben Videoland dankbaar dat ik deze ode heb mogen maken."
Het lijkt erop dat de twee detectives Asha en Fenna een geweldige basis kunnen vormen voor een mogelijke spin-off. Is dit iets waar jullie over nadenken?

"Zou kunnen inderdaad… maar het vervolg zal alle personages weer samenbrengen… met een boel enge toevoegingen natuurlijk."
De rol/het verhaal van Minke (en haar familie) lijkt afgerond. Hoe zou de familie Moorman in een toekomstige spin-off of tweede seizoen een rol kunnen spelen?

"Fingers crossed voor een seizoen 2.. dan kan ik jullie laten zien wat er allemaal nog meer gaat gebeuren met de familie Moorman en laat me één ding verklappen: de Sphinx heeft nog een aantal raadsels in petto voor Minke. En zij zal niet de enige mythische figuur zijn die je de stuipen op het lijf zal jagen."
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!