Prime Video-serie Fallout officieel vernieuwd voor een tweede seizoen

TV en Series
vrijdag, 19 april 2024 om 14:00
fallout s1 ut 221121 whijoj 00215rc 3000
Prime Video kondigt officieel aan dat na een fenomenaal debuut de populaire serie Fallout vernieuwd is voor een tweede seizoen. De serie van Jonathan Nolan en Lisa Joy werd een van de drie meest bekeken titels ooit op Prime Video en het meest bekeken seizoen wereldwijd sinds Rings of Power.
Jennifer Salke, hoofd van Amazon MGM Studios, merkte op: "Jonah, Lisa, Geneva en Graham hebben de wereld weten te boeien met deze baanbrekende, wilde rit van een serie. De lat lag hoog voor liefhebbers van dit iconische videospel, en tot nu toe lijken we hun verwachtingen te hebben overtroffen, terwijl we miljoenen nieuwe fans naar de franchise hebben gebracht." Jonathan Nolan en Lisa Joy van Kilter Films voegden toe: "We kunnen niet wachten om de wereld opnieuw op te blazen."
Fallout, gebaseerd op een van de grootste videospelseries aller tijden, vertelt het verhaal van een wereld waarin bijna niets meer over is na de apocalyps. Ella Purnell, Aaron Moten, Walton Goggins en Kyle MacLachlan schitteren in de serie, die draait om een groep mensen die gedwongen worden terug te keren naar een gevaarlijke wereld nadat ze generaties lang in luxe schuilkelders hebben geleefd. De serie volgt hun avonturen in een complexe en gewelddadige wereld, waarbij ze worden geconfronteerd met allerlei uitdagingen en mysteries.
Het tweede seizoen van de serie hing al een tijdje in de lucht, vooral nadat de productie ervan werd verplaatst naar de Amerikaanse staat Californië. De staat heeft flink geïnvesteerd, met belastingkredieten tot 25% van de uitgaven en extra stimulansen voor toekomstige seizoenen. Op deze manier probeert Californië te voorkomen dat producties vertrekken, terwijl het tegelijkertijd de economie en werkgelegenheid in de entertainmentindustrie stimuleert.
Naar verluidt zullen de opnames al in september van start gaan. Kijk jij uit naar een tweede seizoen?
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!