Park Chan-wook's meesterwerk 'Oldboy' wordt omgetoverd tot Engelstalige TV-serie

TV en Series
donderdag, 18 april 2024 om 12:30
3shbkopfrrfxphz8cu24kx8nkka
Het Zuid-Koreaanse meesterwerk Oldboy van Park Chan-wook wordt omgezet in een televisieserie. Lionsgate Television bundelt de krachten met de gerenommeerde filmmaker, wat officieel de eerste Engelstalige seriebewerking van dit iconische werk markeert.
Park Chan-wook, die (uiteraard) de originele Zuid-Koreaanse film regisseerde en mede-schreef, is verbonden als producent aan de aankomende Oldboy-tv-serie, samen met zijn productiepartner Syd Lim. "Lionsgate Television deelt mijn creatieve visie om Oldboy naar het televisiescherm te brengen," zei Park. "Ik kijk ernaar uit om samen te werken met een studio wiens merk staat voor gedurfde, originele en risicovolle verhalen."
"Park is een van de meest visionaire verhalenvertellers van onze generatie, en we zijn enthousiast om met hem samen te werken om zijn cinematografische meesterwerk naar het televisiescherm te brengen," aldus Scott Herbst, EVP en Hoofd van Scripted Development bij Lionsgate Television. "Deze seriebewerking van Oldboy zal de rauwe emotionele kracht, iconische vechtscènes en viscerale stijl bevatten die de film tot een klassieker hebben gemaakt."
Oldboy heeft talloze prijzen gewonnen, waaronder de Grand Prix op het Filmfestival van Cannes in 2004, waarmee het de eerste Zuid-Koreaanse film was die deze eer ontving. De film wordt ook genoemd op tal van lijsten van de beste films aller tijden. Vorig jaar werd de film opnieuw uitgebracht ter gelegenheid van zijn 20-jarig jubileum, waarbij het in de top tien van de Amerikaanse box office belandde in de openingsweek, een zeldzaam succes voor een heruitgave.
Geadapteerd van een Japanse manga met dezelfde naam, volgt de film een man die na 15 jaar gevangenschap wordt vrijgelaten, om vervolgens te ontdekken dat hij binnen vijf dagen zijn ontvoerder moet vinden. De film maakt deel uit van Parks Vengeance-trilogie, waartoe ook Sympathy for Mr. Vengeance en Sympathy for Lady Vengeance behoren.
Voor degenen die niet kunnen wachten, Oldboy is te streamen via Videoland en op HBO kun je nu Chan-wooks nieuwste creatie The Sympathizer met Robert Downey Jr. bekijken.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!